Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Hvor er det godt, at du skriver herind. Jeg læser mig til, at du har haft det skidt i rigtig mange år, og det er på tide at der sker noget. Derfor er det stærkt, at du formår at række hånden ud og bede om hjælp. For du har så ret – nogle gange kan det være rigtig hjælpsomt at skrive dagbog og andre gange er det bare ikke helt nok.

Du fortæller, at du føler, at du ikke kan tale med hverken dine lærere, venner eller forældre om det. Kunne der være en anden voksen, der ville god at snakke med? Bedsteforældre eller andre i familien. På alle skoler er der AKT-lærere. Mange børn og unge beskriver, hvordan de kan være lettere at tale med, fordi de ikke er ens lærer til hverdag. Det kan også være, at det var rart for dig at tale med sundhedsplejersken eller skolepsykologen. Endelig tænker jeg også, at du skal vide at det også er muligt at gå til din egen praktiserende læge med andet end fysiske ting. Du kan sagtens bestille en tid hos egen læge eller ringe og få en snak med lægen, vil det være hjælpsomt?

Selvom du synes det er svært, synes jeg også at du kan overveje at tale med dine forældre om alle de tanker, du går rundt med. Det kan være vanskeligt at tage hul på sådan en snak, men måske kan du overveje at vise dit brev og mit svar. Måske har du brug for at skrive et andet brev eller sms til dine forældre. Du kan få mulighed for at skrive om bekymringer, frygt, håb og drømme - og det du har brug for, at de støtter og hjælper dig med. Det er vigtigt for dem at forstå dig og vide, hvad der fylder for dig og hvorfor du ikke bare er glad hele tiden. Der fra kan de hjælpe dig, og måske også få talt med din lærer om det, så de ved hvad det er du har brug for - ellers bliver det ofte skæld ud og misforståelser af dig og det du kæmper med.

Her til slut vil jeg bare skrive, at jeg tror på dig. Jeg tænker, at du er en dejlig og fornuftig pige, der både fysisk og psykisk har haft det rigtig svært. Det sætter spor og har betydning for, hvordan man har det, hvor meget man siger i klassen og hvor udadvendt man er. Jeg tænker, at dine reaktioner og tankemåder er ganske forståelige og normale, og hvis dine lærere og familie vidste alt det, jeg nu ved om dig, tror jeg også bedre de ville kunne hjælpe og støtte dig på vej til at få det bedre. I mellem linjerne synes jeg nemlig at læse, at du VIL livet, men mangler noget støtte.

Jeg håber, du vil tage et skridt mere og få åbnet mere op, så familien, skolen og venner får mulighed for at støtte og lære dig endnu bedre at kende. Måske vil det også give dig mod på, at vove lidt mere i skolen? Det håber jeg.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat