Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord og cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige

Hvor er det godt at du har besluttet at skrive et brev her til Brevkassen. Tak for det. Jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig.

Hvis man føler sig ensom, er det ikke let at føle glæde og sommerfugle i maven. Du har været igennem nogle svære ting med mobning og dine forældre er blevet skilt og det er helt naturligt at det påvirker dig. Og du har brug for hjælp til at få det bedre. 

Når jeg læser dit brev, så tænker jeg, at du lyder meget usikker på din families kærlighed til dig. Det er faktisk ofte sådan, at børn der laver selvskade (med at sulte sig selv eller skære i sig selv, sådan som du beskriver) gør det, fordi de ikke helt kan mærke, at deres forældre elsker dem. Måske kan du genkende det?

Du vil gerne være glad og se det positive, og jeg fornemmer, at du virkelig kæmper for det. Desværre siger min erfaring, at selvskade kan forværre de problemer du slås med, og gøre dig mere ked af det… men det tror jeg godt du ved allerede?

Du har brug for nogle voksne, der kan lytte og støtte dig til at få det bedre. Jeg vil foreslå du bruger dit mod til at få talt med en af dine forældre – din far og mor er de nærmeste voksne personer til at hjælpe dig. Og jeg tror ikke de aner, hvordan du har det indeni. Tror du, at de er klar over det? Langt de fleste forældre, vil rigtig gerne være der for deres børn og hjælpe, men nogen gange skal de have hjælp til at se man har brug for dem. 

Måske vil de faktisk gerne hjælpe dig, men de ved måske ikke hvad de skal gøre? Dine forældre er blevet skilt. Dit brev tyder på, at du har skullet klare det alene, og at din familie har haft svært ved at tale om det? Du kunne begynde med at vise dit brev, hvor du så fint og præcist beskriver hvordan du har det, og måske mit svar? 

Ville det være en mulighed? Ellers kunne det være en lærer, eller en pædagog, eller en helt tredje voksen du kender, som du kan fortælle om mobningen, skilsmissen og de tanker du har nu.

Der er hjælp at få, så du igen kan få det bedre og mærke glæden ved livet. Hvis dine forældre har brug for råd, til hvordan de bedst kan hjælpe, kan du foreslå dem at kontakte vores ForældreTelefone på 35 55 55 57, ligesom du også er meget velkommen til at kontakte vores BørneTelefon på 116 111, hvis du vil have en snak med os. 

Mange kærlige tanker og knus fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat