Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord nu

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder til, at du er i en situation, hvor du skal finde din vej i tilværelsen og fodfæste igen efter et hårdt forløb. Det kan tage noget tid at skulle finde vej igennem – men det kan lykkes og det kan blive godt igen. Det her brev vil derfor handle om, hvem du kan tale med for at få hjælp til, at det bliver andre veje til at få det godt.

At du skriver herind for at få hjælp, giver mig en fornemmelse af, at du har styrke til at få hjælp til det du kæmper med for tiden. Du har mange venner og en dejlig stedfamilie. Det lyder da bare så dejligt og det er vigtigt at have. Du skriver, at du har forsøgt at tale med din familie. Måske kender de ikke til, hvordan du har det nu og hvis de gør, så er det stadig vigtigt at få hjælp og støtte fra familien eller andre. Det er vigtigt at have nogen at støtte sig til og som kan hjælpe dig i den overgang du er i nu. Det kan for nogen være en hjælp at tilbringe en del tid med venner og familie og gøre noget man holder af, for at give plads til at lægge nogle af de mørke tanker fra sig og får øje på de ting du holder af. Hvad kan du lide at lave og hvem kunne du gøre det med?

Du skriver om at forsøge at begå selvmord. Når tankerne bliver ved med at fylde, er det vigtigt at du søger hjælp med det samme. En mulighed er, at du tager kontakt til psykiatrisk skadestue og fortæller om, hvad der er sket og dine tanker. Du kan finde de psykiatriske skadestuer ved at trykke på det her link: http://www.netdoktor.dk/tema/sorg_krise/psyk.htm

Nogle gange kan man opleve svære perioder, hvor tanker om liv og død fylder. Selvom man kan opleve tristhed og opgivenhed kan det være svært se at se sig ud af det, men det bliver ikke ved med at være sådan som i den svære perioder. Det er vigtigt at huske sig selv på. Derfor er det vigtigt at tale med voksne om det, så de kan hjælpe dig og få talt det igennem og sammen finde ud, hvad der skal til for at du også ser og mærker, at der er så mange andre muligheder for at få det godt. Det kan være ting i livet, der skal ændres og det kan du få hjælp til - måske er der for mange krav og bekymringer i livet for tiden? Uanset hvad det handler om, så er det muligt at få støtte og hjælp til. Er der mon en eller flere, du tænker på at snakke eller skrive med?

Jeg håber, at du bruger dine styrker til at få snakket med nogen, så du kan dele tankerne og få støtte til at se de muligeder der dukker op. 

Mange kærlige tanker fra 

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat