Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord eller sorg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Det lyder ikke som om, at det er en særlig rar situation du befinder dig i. Godt at du søger råd!

Det er svært for mig - og dig, tænker jeg, at vide om din kæreste har haft en flirt eller ej. Dog tænker jeg, at det vigtige i din beskrivelse af jeres situation er, at du selv har bidt mærke i, at der er nogle ting mellem jer, der har forandret sig, blandt andet jeres kommunikation. Og det er måske et sted, du kan starte med at tage fat... Måske skrive et brev til ham omkring dine tanker om situationen...?

Når det så er sagt, så tænker jeg, at det er trist, at du har overvejet selvmord og cuttet, da du er bange for at miste, usikker på om han elsker dig osv...
Der kan være mange grunde til, at man gør det - altså cutter, men i bund og grund handler det om, at selvskaden bliver brugt som en måde at løse nogle svære følelser på. Når man så fx skærer sig, kan det føles som om at man skærer smerten bort. Men den vender tilbage, og så må man skade sig selv igen.

Derfor er det så vigtigt, at du får hjælp til at løse de problematikker, som dine selvmordstanker og cutting hænger sammen med. Derfor vil jeg råde dig til at se, om du kan finde en person, som du stoler på. Det kan være en lærer, en sundhedsplejerske eller skolepsykologen på din skole? Ift. at du er genert, kan det måske hjælpe at vise personen dit brev og mit svar? Jeg ved fra andre unge, som også er generte, at det kan være en hjælp...

Hvis du skulle have yderligere behov for at få vendt nogle af dine handlemuligheder, så har du mulighed for at ringe og få en anonym snak med en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111, eller du kan logge på UngeChatten, hvis det føles lettere at skrive.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive igen.

Varme hilsner BørneBrevkassen
 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat