Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære F.

Tak for dit brev, hvor du har været rigtig god til at sætte ord på følelser, det kan være svært at gå rundt alene med. Jeg er helt enig i, at du har brug for, at nogen hjælper dig. 

2 år er lang tid at gå rundt med cutting. Måske har du ligesom andre, der cutter, oplevet, at der skal mere og mere til, før det har virkningen. Og at virkningen er kortere? 

Det har måske givet god mening for dig at cutte, men som du sikkert også ved, så løser cutting ikke de egentlige problemer. Tit er der jo en psykisk smerte bag cuttingen, som det er vigtigt, at få talt om og få hjælp til. 

Kender du LMS? Det er en forening, der hjælper unge der selvskader. Du kan læse om dem her: http://www.selvskade.dk. Du kan også læse om den hjælp, du kan få til at stoppe med at cutte. 

Selvmordstanker er ligesom cutting rigtig vigtigt, at man ikke går rundt alene med. Derfor er det rigtig godt, at du har fortalt dine nærmeste venner og veninder om de tanker, du nogle gange går rundt med. 

Men det er også vigtigt, at nogle voksne omkring dig kender til din situation. Ved dine forældre det? Og hvad med dine lærere i skolen? 

Det kan være rigtig godt, at både dine forældre og lærere kender til det – så vil de nemlig lettere kunne hjælpe og støtte dig i hverdagen. Måske kan det være svært at få fortalt om? Så synes jeg, du skulle overveje at starte med at vise dem dit brev her til brevkassen, hvor du på en meget fin måde har sat ord på dine følelser. 

Hvis det ikke er en mulighed at snakke om det med dine forældre eller lærere, kan du overveje sundhedsplejersken på din skole. Han eller hun vil også være rigtig god at snakke med.

Det er rigtig ubehageligt, at gå rundt og føle, at familie og venner/veninder skubber en væk og ignorerer en. Måske har du specielt denne følelse, når du skriver med din bedste ven og veninde om nogle af de ting, du kæmper med? Men måske reagerer de sådan, fordi de slet ikke ved, hvad de skal sige eller gøre for at støtte dig. De bliver måske rigtig bange. Måske ved din familie det heller ikke, hvordan de skal hjælpe dig. Derfor kan du foreslå, at I sammen læser på LMS hjemmeside. 

Du kunne også spørge dem, om de bliver usikre på hvad de skal sige, når du fortæller dem om cutting og selvmordstanker? Et sådan spørgsmål kunne blive en god start til en god snak.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer. Har du brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat