Brev

selvmord

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære du på 14 år,

Du skriver, at du er meget knust og såret for tiden. Du fortæller, at du har lyst til at forsvinde, men at du tænker på, hvordan dine forældre vil reagere. Du oplever ikke, at du kan tale med dine forældre om dine tanker og følelser, fordi de vil overreagere, hvis du fortæller, at du har selvmordstanker.

Der er andre udveje end selvskade og selvmord, og det er vigtigt, at du får hjælp af nogle voksne, du stoler på og har tillid til. Hvad tænker du om det?

Nogle gange kan man føle sig så ensom, trist og ked af det indeni, at det er svært at bevare håbet.

Tanker om selvmord kommer, når man står i problemer, der fylder så meget, at man ikke kan se en løsning. Det kan også gøre sådan, at man ikke længere kan se en mening med livet. Selvmordstanker er alvorlige. Det er derfor meget vigtigt, at du får hjælp nu. Det er alt for meget at gå alene med.

Kan du tale med dine forældre, et familiemedlem eller en lærer på skolen om, hvor svært, du har det? Eller måske du kan komme i tanke om andre voksne, du kunne tale med? Det vigtigste er, hvad der virker bedst for dig.

Nogle børn og unge har haft glæde af at skrive et brev, før de taler med en voksen. Prøv at se her: https://bornetelefonen.dk/skriv/ Måske kunne det hjælpe dig til at få fortalt, hvordan du har det.

Hvis du synes, det er svært at få fortalt om dine tanker til nogle voksne, synes jeg, du skal se denne video: https://bornetelefonen.dk/selvmordstanker/

Jeg vil her til slut gentage, at det er meget vigtigt, at du får hjælp.

Hvis du slet ikke synes, det er en mulighed at tale med nogen, som du kender, så vil jeg gerne vise dig Headspace. Det er en frivillig organisation, hvor man kan ringe, skrive eller chatte. Det er helt anonymt og der sidder nogle rigtig søde voksne, som ved en masse om selvmordstanker. De har hjulpet rigtig mange andre børn og unge som dig.

Husk, at du også altid kan logge på vores chat her på hjemmesiden, sms’ til vores telefonnummer eller ringe til BørneTelefonen på 116 111. Her sidder flere søde rådgiverne, som ved rigtigt meget om, hvordan man kan hjælpe børn/unge som dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Henvisninger Selvmordstanker

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat