Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Mig,

Tak for dit meget modige og beskrivende brev om dine tanker. Jeg kan godt læse, at du er rigtigt træt af det hele lige nu. Jeg læser dit brev, som om du har haft det rigtigt skidt i meget lang tid. Det er flot, du har haft overskud til at skrive. Det mod og overskud skal du holde fast i, så det kan være med til at hjælpe dig videre. Jeg kan ikke præcis i dit brev læse, om der er sket ting i dit liv, der har forårsaget, de udfordringer du beskriver, eller? Jeg vil hjælpe dig, så godt jeg kan, med at finde mulige veje.

Du skriver, at du har prøvet at tænke positivt. Jeg kan godt forstå, at det er svært at blive ved med, når du i så lang tid ikke har haft det godt og har mistet lysten til livet. Har du mon snakket med nogen om, hvordan du har og har haft det….

når man har det virkelig dårligt, så involverer man ikke altid andre personer, for det er så svært at gøre andre begribeligt, hvor svært man har det, så man vælger at holde det for sig selv.

Det er ikke i orden, at du skal gå med alle de tanker alene. Jeg tænker, at sådan som du har det lige nu, har du rigtig meget brug for voksenhjælp og støtte til at få lagt en plan, så du kan få mod på livet igen. Alle er værdige til et godt liv - også dig!!!

Jeg ved fra andre unge, jeg har mødt, som også har haft selvmordstanker, at det kan være svært at række ud, fordi man måske skammer sig, eller man kan være bange for ikke at få den hjælp, man håber og beder om. Man kan også være bange for, at de voksne bliver urolige og kede af det, og derfor holder det hele for sig selv, for at passe på dem… Men i virkeligheden er det jo de voksne, som skal passe på børnene og ikke omvendt… Min oplevelse er faktisk, at når først de voksne ved, hvor svært man har det inden i, så vil de virkeligt gerne hjælpe én og trøste én… Men det kræver, at man selv tager det første skridt og fortæller om det… Også selvom at det er virkelig svært…

Der er også hjælp at få til dig. Hvis du tænker over det, er der så en voksen, som du føler tillid til f.eks. en lærer på skolen, en af dine forældre, en venindes mor, en fra din familie, en AKT

lærer på skolen eller en helt anden, som du kan fortælle, hvordan du har det, så du kan få den hjælp, du har brug for? Jeg ved godt, at sådan en samtale kan være svær at få taget hul på. Du kan måske bruge dit brev og svaret fra os at snakke ud fra. Det beskriver flot og præcist, hvordan du har det og kan være en god støtte for dig.

Hvis det ikke helt lykkes, så er der også en gratis anonym rådgivning i din kommune, som du kan få hjælp hos. Det er en rådgivning for familier, og for børn og unge, og du kan læse mere om det på din kommunes hjemmeside.

Jeg kan læse at selvskade og udfordringer med at spise fylder i dit liv. Jeg tænker, at dette hænger sammen med de livsvilkår du har, og den hjælp du har brug for, skal se på hele dig... Jeg ved ikke, om du kender til LMS, som er Landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade, de giver rådgivning og støtte, og de ved, at der ofte er mange ting, som gør, at livet føles svært. De har en hjemmeside, den hedder

http://www.selvskade.dk

hvor du kan læse meget mere om, hvad de kan hjælpe dig med. Din egen læge eller skolelægen, vil også være et bud på et sted, du vil kunne have gavn af at henvende dig. Lægen er uddannet til at lytte og undersøge og kan henvise dig til hjælp, som du kan have gavn af for at genfinde glæden til livet, mon det kunne være en mulighed, du kunne have mod på at gribe?

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du skriver, at du vil så gerne give livet en chance, det er rart at læse. Dette viser at du ønsker livet, selvom det lige nu er rigtig svært. Hvis du synes nogle af mine forslag er for uoverskuelige for dig, kan du måske starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111, som er et anonymt nummer, hvor der sidder søde voksne, som er vant til at snakke med unge som har udfordringer som dig. Ved at ringe til BørneTelefonen, kan du også ´øve´ dig i at fortælle og tale om det du synes er svært og har brug for hjælp til. Når du ringer op vil du høre en sige ´Hej, det er BørneTelefonen - hvad har du lyst til at tale om?´ Måske lægger du røret på første gang uden at sige noget... det er også helt ok. Måske har du modet næste gang du ringer til at sige ´Hej - så vil rådgiveren nok spørge dig, om det er ok at spørge ind til hvad det handler om... Mon det ville være en mulighed at overveje - det kan jo være, at der dukker andre forslag op, som lige er det du har brug for, for at give livet en chance.

Jeg ønsker dig alt held og lykke.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat