Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år, Tusind tak for dit brev, jeg er glad for, at du skriver ind til os for jeg læse i dit brev, at du har virkelig mange ting at tumle med i dit liv.  Du beskriver rigtig mange ting, som føles svære for tiden og jeg kan godt forstå, at du starter med at fortælle, at livet er kompliceret. Når du fortæller om din familie som det første, er det så fordi, det er det vigtigste for dig netop nu? Ikke at de andre ting ikke er vigtige, men jeg vil måske prøve at give dig en hjælp til at lave en rækkefølge for problemerne. På den måde kan det måske komme til at virke mere overskuelig, selvom tumlerierne stadig er der. Giver det mening for dig?  Som jeg læser dit brev, så handler dit brev om tre ting: Din familie, din veninde og skolen og fordi de tre ting er svære for tiden, får du tanker om, at du ikke vil være her mere. Det må være rigtig svært at gå med sådanne tanker og jeg kan godt forstå, at du måske har haft behov for at dele det med de 2 piger fra din klasse. Jeg er nysgerrig på, hvorfor det mon lige var de to piger du valgte at dele dine tanker med? Er det nogle gode piger, som måske også kunne støtte dig og hjælpe dig gennem de svære ting? Måske hjælpe dig med at sige til din yndlingslærer, at du har det svært og at der er ting både hjemme og i skolen, som ikke er som de skal være? Vil det være en idé, du kan prøve?

De tanker du har, skal du have hjælp til at komme af med og det er ikke noget du skal gøre alene. Du beskriver, at du bliver sur og ødelægger, er der mon nogen voksne, der ser det?  Er der mon nogen voksne, som allerede ved, hvordan du går og har det? Dine bedsteforældre som bor hos jer? Din mor, selvom hun er stresset? Jeg er optaget af, at en voksen der kender dig, skal vide det, fordi jeg tror de kan hjælpe dig allerbedst: Sørge for, at din lærer tager ansvar for, at du ikke bliver drillet og har det dårligt i skolen og have et samarbejde med din mor eller måske dine bedsteforældre om at hjælpe dig bedst, også når du er hjemme. Hvordan er tanken om, at en voksen skal kende til dine følelser og tanker, og hjælpe dig?  Til sidst bliver jeg rigtig nysgerrig på, at du skriver at du er vokset fra din bedste veninde, men at du ikke kan sige det til hende. Du har en stærk evne til at være ærlig overfor dig selv – det er svært at indrømme overfor sig selv, at man er vokset fra ens bedste veninde! Denne evne om ærlighed, den kan du lade fylde endnu mere, så den også kommer ud til dem omkring dig. Så får de mulighed for at vide, hvordan du har det og mit håb er, at de rigtig kan hjælpe dig, hvis du åbner op for din ærlighed over for dem. Hvad tænker du om det?  Jeg håber mit svar har sat nogle tanker, i gang hos dig, som du kan bruge til at få det godt igen.   Du er altid meget velkommen til at ringe, chatte eller sms’e til Børnetelefonen, så er der en rådgiver, der er helt klar til at tale endnu mere om de svære ting du tumler med for tiden.  Kærlig hilsen BørneTelefonen  

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat