Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år, tak for dit brev med overskriften "Selvmord"!

Det er tydeligt for mig i dit brev at læse, hvor ked af det og trist du føler dig, så trist at du næsten ikke kan holde det ud. Jeg tror, at denne følelse hænger sammen med, at du bærer på en sorg, der stadig piner dig: dels din morfars død (af kræft), dels din elskede hunds død.

Det er godt, at du har talt med din mor om dine tanker, men måske skulle I også  - hvis det er muligt - prøve at få snakket om jeres sorg (hun har måske også behov for at tale om din fars død)?

Kræftens Bekæmpelse har mange steder i landet sorggrupper for pårørende til nogen, der er døde af kræft. Er det måske noget, I har fået tilbudt at deltage i? Jeg ved, at rigtig mange børn har haft glæde af at være med i sorggrupper med andre børn, der også har mistet en forælder.

Det kunne sikkert være hjælpsomt, hvis du og/eller din mor ringede til BørneTelefonen på 116 111 for at høre, om der i nærheden af, hvor I bor skulle være sådan nogle grupper? Det kan jo også være, at jeres kommune har nogle tilbud om hjælp til dig - og din mor?

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat