Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

selvmord

Hej. Jeg er en pige på 13, med en masse problemer. Jeg har nu prøvet at tage mit liv 2 gange, men uden held. Jeg er afhængig af selvskade, DVS jeg skær i migselv daglig.

Grunden er at siden 1klasse er jeg blevet mobbet. Fordi jeg var yngre end de andre, jeg var tyk, anderledes, havde ingen far og var bare alene. Det står stadig på, og endag på en ny skole. Jeg har ingen venner, jeg er bare i det hele taget ulykkelig.

Jeg ville høre om i havde nogle idéer til hvad jeg kunne gøre. Har brug for hjælp.

Knus ;i

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen.
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er rigtig flot, at du har overskud til at skrive til os i BørneBrevkassen, når du har det så svært… Jeg kan virkelig godt forstå, at du føler du har brug for hjælp, og jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig videre…

Når du skriver, at du skærer i dig selv dagligt, så er min første tanke, at det ikke er så underligt, når du har det, som du fortæller. Mange unge piger, især i teenageårene, oplever at de ved at skære i sig selv, kan få smerten til at forsvinde… I dit tilfælde tænker jeg, at du måske har oplevet, at når du skærer i dig selv, glemmer du for et øjeblik alle de negative ting, der er i din hverdag, fordi du har fokus på smerten…er det mon også sådan, det er for dig…?

Desværre er det sådan, at når man skærer i sig selv, så glemmer man måske alle de svære ting i sit liv for et øjeblik, men når smerterne forsvinder, så vender alle de svære ting tilbage… Når man kommer til at skære i sig selv, er det rigtig vigtigt, at man finder frem til, hvorfor man er så ked af det, og derfor har brug for at stoppe tankerne ved at skære i sig selv…

I det her, tænker jeg også, at det er rigtig vigtigt, at du får talt med en voksen, du stoler på… Du skriver i dit brev ikke noget om, hvorvidt din mor ved, hvordan du har det… Når man har det så svært, som du skriver, så kan det måske være svært at tale om… Måske kunne du skrive et brev til din mor, hvor du fortæller hende, hvordan du har det… Du kunne også vise hende dit brev til os og vores svar tilbage til dig… Måske det kunne være med til at få hende til at se, hvor alvorligt det her er for dig og også se vigtigheden i, at du får noget hjælp…

Hvis det ikke er en mulighed at snakke med din mor, tænker jeg at du skal forsøge at finde en anden voksen i dit netværk. Det kunne f.eks. være en moster, en sød lærer på skolen eller måske en rar nabo…

En anden mulighed kunne også være at gå til din egen læge… Måske han eller hun er god at snakke med…?

Til sidst vil jeg sige; at jeg tænker det er rigtig vigtigt, at du får hjælp nu… Det at skære i sig selv har mange årsager, men det er rigtig vigtigt, at man får hjælp til at stoppe det, inden det styrer ens liv fuldstændigt…

Nogle gange er det rart at starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver, som er vant til at snakke med børn og unge om svære ting. Det kan være rart at fortælle om det til en voksen, man ikke kender, når man skal "øve sig" i at få det sagt. Det er gratis at ringe - og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat