Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år,

Tak for dit brev. Det er dejligt, at du blev enig med dig selv om at skrive til os. Det er hårdt at gå med tanker om selvmord og lave billeder af det oppe i hovedet, som du beskriver. Det varmer mit hjerte, at du skriver, du ikke planlægger et selvmord og at dø. Det giver mig også en følelse af, at du tør sætte ord på dine tanker, og det er første skridt på vej mod hjælp.

Du skriver, at du er stresset for tiden. Sådan som du oplever at have det, kan mennesker få det, hvis man føler sig meget presset, så ønsker man sig langt væk. Kan du mon sætte ord på det, som stresser og presser dig? Det som føles stort og uoverskueligt?  Så synes jeg, at du skal tale med nogen om det. Det kunne være dine forældre eller måske en god lærer, eller hvis du har fået hjælp af en bestemt person til dit asperger.

At føle sig meget sårbar og humørsvingende kan også hænge sammen med, at man føler et stort pres. Ofte består pres af vores egne tanker, om hvad andre vil have, at vi skal gøre. Kan du mon genkende det? Jeg ved ikke, hvad dit pres handler om, men jeg håber, at du selv kan tænke videre over det og få sat ord på tankerne sammen med en voksen, du er tryg ved.

Jeg er sikker på, der findes en løsning til dig, men du kan bare ikke selv finde den, som du har det lige nu. Det er derfor, det kan hjælpe at tale med nogen tæt på dig. Måske kan de komme med løsninger, så du kan få det bedre. Du kan måske bruge dit brev til at få snakken igang, så den voksne kan se, at det også handler om at føle sig presset. Og på den måde kan hjælpe dig med at få overblik og få lavet en plan, så du ikke føler dig så presset, at der kommer tanker om selvmord.

Jeg ved god,t at det kan være svært at få taget hul på sådan en samtale, men jeg håber du holder fast i dit mod. Hvis det virker alt for svært, kan du også skrive det til dine forældre.

Vi har også lavet en guide til, hvordan man kan få ro på tanker. Måske kan den hjælpe dig, men det er også vigtigt, at du får hjælp af de voksne omkring dig.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder søde voksne klar til at snakke.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat