Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pinlig tavshed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 17 år

Hvor er det bare flot, at du skriver herind og på den måde tager hånd om dine tanker og følelser. Det, synes jeg, viser, at du har en stor styrke og et mod til at ville ændre på, hvordan du har det.

Det er også rigtig godt, at du har talt med nogle venner om det. De tanker og følelser, som du går med, skal du ikke gå alene med. Så bliver det alt for stort. Derfor synes jeg også, som dine venner, at du skal sige det til dine forældre. Forældre vil altid deres børn det bedste, og jeg er sikker på, at de rigtig gerne vil vide, hvordan du har det, så de kan hjælpe og støtte dig. 

Jeg tænker ikke, at du er psykisk syg, fordi du har det på den her måde. Du har været udsat for nogle ubehagelige oplevelser, som naturligt nok har sat sine spor hos dig. Det er ikke det samme som at være psykisk syg. Men det er rigtig vigtigt, at du får talt med dine nærmeste om, hvordan de oplevelser har påvirket dig. Hvis det er svært, kan du vise dem det her brev, hvor du beskriver det rigtig godt. 

Måske kan du også have brug for at tale med en psykolog. Det kan være en god måde at få hjælp til at bearbejde sine oplevelser, tanker og følelser på, så man kan komme videre i sit liv på en god måde. Der er rigtig mange mennesker, som i løbet af livet har brug for at tale med en psykolog. Det er helt naturligt og lidt ligesom at gå til lægen, hvis man har ondt i halsen. 

Hos en psykolog får man så bare ikke medicin, men en god snak om, hvordan man har det, og hvordan man kan få det godt. Og selvom livet kan føles helt uoverskueligt, kan det helt sikkert lade sig gøre at få det godt igen. Måske er der en skolepsykolog tilknyttet efterskolen? Ellers kan du kontakte din egen læge. Hvad tænker du mon om det?

Hvor er det dejligt, at du nu har fået nogle gode venner på efterskolen. Jeg kan godt forstå, at det er sårbart for dig, og at du kan blive bange for at miste dem. Det er naturligt, når du før har oplevet, at dine venner har svigtet dig. Kan du mon tale med dem om, hvordan du har det? Måske at du er rigtig glad for at have fået dem som venner, men at du før har oplevet, at dine venner svigtede dig, så du også er lidt sårbar omkring det. Kunne det være en mulighed?

Jeg vil ønske dig alt det bedste og håber, du kan bruge mit svar.

De kærligste hilsner og knus fra Børnetelefonen

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat