Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piller!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg er ked af at høre, at du har haft det så skidt, at du ikke har kunnet se anden udvej end at spise hovedpinepiller.

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke kan vurdere, hvor mange piller der skal til for, at man dør af det. Det vil være forskelligt fra person til person, men der er ingen tvivl om, at en overdosis af hovedpinepiller kan være meget farlig.

Jeg vil anbefale dig at ringe til Giftlinjen på 82121212. På Giftlinjen sidder der altid nogle klar, som ved, hvad der skal gøres, når man har taget flere piller end anbefalet.

Det, som jeg med sikkerhed kan sige er, at det kan gå rigtig galt at forsøge selvmord ved hjælp af smertestillende piller. Du har ret i, at en overdosis kan medføre så store leverskader, at man dør af det efter nogle dage – men det er en langsom og meget smertefuld død, man i givet fald går i møde.

Hvis man tager en overdosis, kan der også ske det, at man ikke dør af det. Man kan risikere, at ens krop får nogle alvorlige skader, som man i værste fald skal leve med resten af livet.

Jeg ved godt, at du ikke efterspørger anden rådgivning, end det helt faktuelle, men jeg vil alligevel foreslå dig, at kontakte BørneTelefonen og tale med en rådgiver om, hvad du kan gøre, for at få noget hjælp til at få det godt igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat