Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor død ,højt press

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tusind tak for dit brev. Det er rigtig hårdt at miste sin mor, når man kun er 12 år. Samtidig ser det ud som om, at du er blevet udsat for et urimeligt pres til at stå frem og fortælle om det. Jeg er sikker på, at skolen og din klasselærer har gjort det, fordi de gerne ville hjælpe og støtte dig. Desværre har det ikke været en hjælp og støtte. Sorgen og presset er blevet så stort, at du nogle gange er begyndt at have selvmordstanker. Det synes jeg, at skolen og din klasselærer skal have at vide. Og jeg vil meget gerne give dig nogle idéer til, hvordan du kan sige fra.

Er der nogen voksne omkring dig, du kan bruge til at snakke med? Jeg tror nemlig, at det er vigtigt, at du får vendt dine tanker og følelser omkring din mors død. At du får snakket om sorgen og savnet. Men også at du får snakket om de gode og sjove minder, du også har haft sammen med din mor. Måske er der en af lærerne på skolen, du har tillid til og gerne vil snakke med? På alle skoler er der også en skolesundhedsplejerske, som også er rigtig god til at snakke med. Måske går du i klub efter skole? Eller måske til håndbold eller en anden sport? Og måske er der en voksen der, du føler dig tryg ved? Måske er der en voksen i din familie, du kan snakke med? Selvom din familie også selv står midt i sorgen, vil det også være godt for dem at få snakket om din mor.

Din lærer har bedt dig om at skrive en artikel til skolens blad. Det kan godt være en god idé. Men det skal være dig selv, der skal synes, det er det rigtige for dig. Og hvis det ikke føles rigtigt, har du ret til at sige nej. Det er nemlig dig, der allerbedst ved, hvad du har behov for. Måske har du allerede prøvet at sige nej, men uden der bliver lyttet til dig? Jeg tror, at din klasselærer slet ikke er klar over, hvor stort et pres der er blevet lagt på dig. I dit brev er du rigtig god til at beskrive, hvordan du har det. Hvis du har lyst, kan du også vise ham/hende dit brev her til brevkassen.

Jeg vil også foreslå du måske sammen med en voksen går ind og kigger på denne hjemmeside http://www.cancer.dk/omsorg/sorggrupper-boern-og-unge/sorggrupper-kort/. Her kan I læse om muligheden for at komme med i en soggruppe, hvor du vil kunne tale med andre børn og unge, som ligesom dig har mistet en forælder. Få råd og støtte og ikke mindst måske finde et sted, hvor der er plads til at sørge og tale om lige præcis det der fylder hos dig. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat