Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit psykiske helbred er blevet værre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år,

tak for dit brev til BørneTelefonen. Det er rigtig modigt og sejt, at du skriver, og jeg skal forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan.

Jeg syntes du er virkelig god til at beskrive hvordan du har det, og det er virkelig godt for så er det nemmere at hjælpe dig. Jeg kan forstå på det du skriver, at du har fået det værre, og jeg bliver virkelig bekymret over at læse, hvor dårligt du har det nu, og at du går og tænker på at ende dit liv.

Du skriver, at du hader dig selv. Når man hader sig selv så følger typisk alle de andre følelser efter, som du også beskriver at du har, nervøsitet, social angst, tristhed, had og som så kan føre til selvmordstanker.

Men kære du. Du er så ung og har et langt liv foran dig. Nogle gange er livet forfærdelig hårdt, men du har taget det første modige skridt til at få det bedre ved at skrive til BørneTelefonen og det er virkelig godt og super modigt.

Du skal have hjælp til at få vendt hele situationen. Du skriver, at du har en fantastisk familie, men ved de hvor dårligt du går og har det? Kunne det være en idé, at tale med dine forældre om det? Du kunne for eksempel vise dem dette brev. Det kan være en hjælp og en støtte. Du har brug for at følge dig mødt og blive lyttet til og hjulpet, så du kan få det bedre.

Ud fra den ærlige beskrivelse du har givet mig af dit liv, vil jeg anbefale I kontakter din læge. Som du selv skriver, så kan man ikke give sig selv diagnoser, det kan kun lægen. Lægen vil kunne tale med dig og undersøge hvilken hjælp, der kunne være bedst for dig. Måske lægen vil anbefale du får talt med en psykolog.

Du har taget et første stort skridt ved at skrive til os, så du har modet i dig. Skulle du føle, du har brug for at vende dine tanker med en rådgiver eller øve dig lidt på hvordan du kan tage næste skridt, er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefone på 116 111, her sidder en sød rådgiver klar til at snakke med dig.

Jeg sender dig et kæmpe kram og ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat