Brev

Mit lorte liv..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er rigtig god til at beskrive dit vanskelige liv.
Når man som du har en fornemmelse af, at man ikke kan stole på andre, og at ingen forstår, kan livet føles meget ensomt. Mon du kender følelsen af ensomhed?

Du skriver, du ofte har selvmordstanker og har forsøgt selvmord mange gange. Så jeg tænker, at du sikkert også kender til følelsen af håbløshed.

Det er to følelser, som er svære at bære alene. Derfor tror jeg, det er godt, at du snakker med en psykolog. Du skriver godt nok, at hun aldrig kommer til at forstå dig. Måske er det fordi, du ikke får fortalt hende helt, hvad der foregår indeni dig? Det kan nemlig være svært at åbne op, når man som du ikke har tillid til andre. Så føles det tit bedst at beskytte sig selv ved ikke at lukke for meget op.
Måske kan du genkende det?

Hvis du gerne vil forstås af din psykolog, kunne du måske prøve at lukke lidt mere op for dit indre liv og se, hvad der sker? Jeg ved, det kan føles vovet, men jeg synes, du er så god til at beskrive dit liv i dit brev, så jeg ved, du kan. Sommetider kan det være nemmere at skrive om det, der brænder på. Måske kunne du gøre det, inden samtalen med psykologen, så I kan snakke om det, du har skrevet ned?

(Og så kan det måske også være rart for dig at vide, at det ikke altid i første forsøg lykkes at finde den rette psykolog... Personlig kemi har faktisk en del at sige, i forhold til om en psykolog er i stand til at hjælpe en, så hvis ikke du bryder dig om din psykolog, så kunne det måske være, du kunne prøve at høre, om det var muligt at blive henvist til en anden i stedet?)

Du beskriver, hvordan du har lært at styre dit temperament, også når du får ubehagelige bemærkninger. Det, synes jeg tyder på, at du er en pige, der nok har flere kræfter og er gjort af et sejere stof end det måske umiddelbart føles som..? Jeg tænker i hvert fald, at det har krævet meget af dig, som langt fra alle ville have kunnet gøre... 

Jeg tror, det er godt for dig i mange sammenhænge, at du kan styre dig, også selvom andre behandler dig helt urimeligt. Men jeg kan godt forstå, at du føler et rids hver gang, og det er slet ikke i orden at du ikke kan få lov at være dig selv i klassen. Jeg kunne ønske mig, at dine lærere ville hjælpe klassen til at fungere, så alle kan få lov at være der.

Det har både du og alle de andre ret til!

Du beskriver også i brevet, hvordan du også derhjemme føler dig dårligt forstået, og at du ikke stoler på dine forældre og er bange for dem. Det er slet ikke i orden at have det sådan i sin familie. Mon du får snakket med psykologen om det? I nogle kommuner findes der familiehuse, hvor familier kan lære at trives bedre sammen. Måske var det en mulighed for din familie?

De fleste oplever, at det letter lidt på ensomhedsfølelsen at få snakket med andre. Jeg tænker, at du sikkert kunne have glæde af at chatte med en rådgiver i Børns Vilkår, når det brænder på for dig. At dele de svære tanker med andre, ligesom du nu har gjort med dit brev, kan være et lille skridt mod et bedre liv for dig. Så det vil jeg opfordre dig til.
 
Jeg håber, du har kunnet bruge mit svar.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat