Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit lorte liv!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Mange tak for dit brev. Du fortæller din historie på en måde, så jeg virkelig kan se din situation for mig. Og hvor det lyder det bare som om, at du har det svært lige nu. Jeg håber mit svar kan give nogle idéer til hvad du kan gøre nu, der hvor du er, for at få noget hjælp til at komme ud af det, som du skriver.

Det allervigtigste råd jeg kan give dig, er at du skal fortsætte som du gør i dit brev, og tale med nogen. Tænk på hvem du helst ville tale med om dine tanker og følelser, og få det sagt. Det kan være din mor, far, bedsteforælder eller en lærer på skolen. De tunge tanker og følelser forsvinder ikke, hvis du går og holder dem inde. Det tror jeg bare får dig til at føle dig mere skærmet af fra verden. Det er vigtigt, at du også får sagt, at du har skåret i dig selv. Selvskade er ikke en god måde at komme igennem de svære tanker. Det er faktisk bare en kort og hurtig måde at glemme de ting, der er svære. Og det er vigtigt, at du får noget hjælp til at undgå det.

Hvis du fx taler med din mor om det, så har flere forskellige muligheder. I kan tage til lægen. Lægen kan fx henvise til en psykolog som du kan snakke med. Det kan ofte hjælpe at tale med en psykolog, og sammen kan I måske finde nogle måder, hvor du kan ændre din måde at tænke på de svære ting i din hverdag, eller finde nogle strategier til at undgå at blive ked af det meget tit.

I kan også tale med en rådgiver på din skole. Det kan være at din mor kan ringe til kontoret og få en tid, eller I kan aftale et møde med din klasselærer. Både dine forældre og dine lærere har et ansvar over for dig. Det er faktisk dem, der først og fremmest skal hjælpe dig til at være glad og tryg i din hverdag. Så hvis du får talt ud om de ting, du fortæller om i dit brev, så håber jeg virkelig at de vil hjælpe - for det skal de faktisk. 

Jeg er rigtig ked af at høre, at du ikke føler at du er god til så meget. For jeg lægger faktisk allerede mærke til en ting, som du er rigtig god til - nemlig at skrive! Dit brev er så velskrevet og velformuleret, dit ordforråd er stort, og jeg synes virkelig du gør dig nogle gode og kloge (men også lidt triste) refleksioner over dit liv og dig selv. Den selvindsigt du viser, er heller ikke almindelig at have. Det viser mig en pige med masser af sproglig og følelsesmæssig intelligens. Og det kan du godt være stolt af.

Hvis det at skrive, er noget du kan lide, og tænker kunne være sjovt at gøre mere, så kan du måske begynde at gøre det i din fritid. Skrive historier, artikler eller digte fx. Du kunne også snakke med din dansklærer, og spørge om han/hun vil hjælpe dig lidt. Måske vil din lærer læse det du skriver, og give dig noget hjælp til at blive bedre. 

Jeg håber mit svar kunne give dig noget mod på at få talt med en voksen. Hvis det er svært (og det kan jeg godt forstå, hvis det er), så kan du måske vise dit brev til den du vælger at tale med? Jeg synes du får fortalt det hele så flot, og det håber jeg at de vil forstå. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat