Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven vil begå selvmord!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev, og tak fordi du har forklaret situationen så grundigt. Det er en svær situation, du er havnet i, og jeg kan godt forstå, at du spekulerer meget over det. Jeg vil sige ligesom dig - det er ikke rigtigt, at du skal tage dig af den slags problemer! Men nu er du blandet ind i det, så nu drejer det sig om, at du kommer ud af det igen... Det er vist også det, du har mest lyst til?

Når du skriver, at du ikke ved hvordan, du skal overbevise ham om, at det er helt forkert, det han har gang i. Så kan jeg ikke lade være med at tænke på , om han overhovedet kan overbevises? - Eller, vil han overhovedet overbevises?

Du nævner selv, at han truer med det, for at presse dig, til at være sammen med ham. Hvis han nu faktisk blev overbevist af dig, s å ville det jo også være ensbetydende med, at han måtte acceptere, at han ikke fik dig. På den måde, skal han jo selv lade dig gå og gøre noget ved sit liv - selv!

Det er bare ikke nemt at have problemer, hvis man ikke selv prøver på at løse dem. Når man har en adfærd, der betyder, at man gør andre ansvarlige for en løsning (at du vælger at være sammen med ham) så betyder det også, at man slet ikke kan løse sine problemer.

Efetr min mening er der kun en løsning på hans problemer. Jeg kender den ikke, det gør du heller ikke. Det er ikke engang sikkert at han selv kender den, men det er stadig kun ham, der kan gø e det. Han er nødt til, ligesom alle os andre, at bede om hjælp til sine problemer. Det gør man ikke ved at presse andre.

Helt konkret, s å vil jeg foreslå dig, at du for sidste gang, skærer det ud i pap for ham, at du ikke er interesseret i at have noget med ham, og at du ikke vil have, at han bruger truslen om selvmord som et våben! Når du har gjort det, så betyder det også, at han har brug for noget, som ikke er dig. Men det er han selv nødt til at finde ud af hvad er.
 
Derfor, er det måske mest hensigtsmæssigt, hvis I slet ingen kontakt har til hinanden, da du jo hele tiden, vil minde ham om det, som han ikke kunne få - kan du følge mig i det? Hvis du kan det, så vil det være rigtig godt, om du også fik sagt det til ham. "Jeg vil ikke have, at du ringer eller skriver mere" Dernæst skal du så selvfølgelig, lade være med at tage telefonen eller svare på beskeder fra ham.

Jeg ved godt, at det er en ret firkantet løsning, som jeg serverer for dig. Jeg er bare så bange for, at du får dig rodet ind i noget, som hverken hjælper dig eller ham. Jeg kan sagtens forstå din bekymring for ham.

Var det en mulighed, om du fik fat i en af hans kammerater, og prøvede at fortælle ham om problemerne og om hvad du vælger at gøre nu. På den måde, så er der en der kan støtte ham i fremtiden. Eller måske skulle du overveje alligevel at informere hans forældre- også selvom de ikke tidligere har vidst noget. Så ved du i hvert fald at de kan få mulighed for at være ekstra opmærksomme på ham..?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, hvis du kunne dele dette med en du holder af. Dine for ældre, eller en god veninde/ven eller måske bare en bedsteforældre. En eller flere, som gider lytte til dig, og som kan støtte dig i dit valg.

Jeg synes, det lyder til, at du har gjort alt hvad du kunne for at hjælpe ham. Men han er ikke interesseret i at tage imod dine råd, måske er han i virkeligheden slet ikke interesseret i at lytte?

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Du er selvfølgelig velkommen til at skrive herind igen. Men du er absolut også velkommen til at ringe herind p å 116 111, eller skrive til os på UngeChatten som du finder her: http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx

Vid at du er et godt menneske, der har forsøgt at gøre alt hvad du kunne. Men nu er det måske på tide, at han hjælper sig selv.

Kærlig Hilsen BørneBrevkassen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat