Brev

Min kæreste vil begå selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver, for det er en meget stor byrde, du bærer som ingen skal stå alene med. Derfor er det godt, du nu beder om hjælp.

Jeg kan godt forstå, at du er meget bekymret for din kæreste. Det lyder som om, han har det meget skidt og akut har brug for hjælp. Det er vigtigt, at der er nogle voksne, der får at vide, hvor skidt han har det, så de kan hjælpe ham.

Jeg kan godt høre, at du elsker din kæreste og gerne vil hjælpe ham. Men det er en alt for stor opgave for dig alene at gøre. Det er derfor også vigtigt, at du finder nogle voksne, du kan dele dine tanker og bekymringer med.

Mon det er noget, du kan tale med dine forældre om? Eller måske en anden voksen, du er tryg ved – din kontaktlærer på efterskolen? Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen 116111.

Mon din kæreste han selv er villig til at få hjælp? Måske du kan tale med ham om at tage på psykiatrisk skadestue eller til sin læge og få hjælp?

Det er hans forældre, der har ansvaret for ham. Derfor er det vigtigt, at de ved hvor akut han har brug for hjælp. Mon de er klar over, at han tidligere har være tæt på at begå selvmord? Jeg tænker, at det ville være rigtig godt, at de ved at det står slemt til med ham. Så de kan få mulighed for at hjælpe ham.

Hvis hans forældre ikke kan leve op til det ansvar for ham, kan I ringe til kommunen og underrette om, hvor alvorlig situationen er. Han kan også så hjælp af en bisidder, så han og bisidderen kan snakke med kommunen om den hjælp, han har ret til. Hvis det er noget, som kunne hjælpe ham, så kan han læse om vores bisidder her: Bisidder fra BørneTelefonen

Det er godt, at du vil hjælpe din kæreste og super fint, at du kan mærke at det er for meget for dig. Du kan stadig være hans kæreste, men der skal voksne og noget professionel til at hjælpe ham med at få det godt.

Jeg håber, du sammen med en voksen kan finde en måde at hjælpe din kæreste, så han kan blive den gamle glade og smilende dreng.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat