Brev

ked af det indeni men virker glad

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Tak for dit brev. Det er smadder godt, du skriver, for vi har allesammen brug for at være en del af fællesskaber, og det er rigtig godt, at du ikke har opgivet håbet om det på trods af, at du har haft flere dårlige oplevelser gennem tiden. Det, tænker jeg, viser, at du er en ret sej pige, der ikke bare accepterer din situation. Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig med at få nogle ideer til at skabe forandringer i dit liv.
Det lyder rigtig godt, at du har forsøgt at snakke med din lærer om, hvordan du har det. Jeg ved godt, at det desværre indtil nu ikke har haft den ønskede effekt; men ideen om, at du ikke skal klare det her alene, er god! Og den ide tror jeg, du skal holde fast i.
Jeg tænker på, om du mon ville have mod på at printe dit brev ud og vise det til en person, som du tror, gerne vil hjælpe dig..? (Det kunne fx være en af lærerne, sundhedsplejersken eller måske en fra din familie?) Dit brev er meget klart og præcist, og jeg gætter på, at den person du viser det til, vil få en god fornemmelse af, at du har brug for støtte og opbakning. - Og tit er det sådan, at det bliver lettere at tale om noget svært, hvis man har noget at tale ud fra...
Nu kan jeg ikke ud fra dit brev se, om du snart er færdig med grundskolen, eller om du mangler endnu et år..? Hvis du ikke skifter skole efter sommerferien, så tror jeg, det er vigtigt, at skolen endnu engang får at vide, at du ikke trives i klassen. Måske kunne det også være en af dine forældre, der tog kontakt til skolen..? For man kan og skal ikke løse den her slags problemer selv! (Problemer, der handler om fællesskaber, der ikke fungerer så godt, tror jeg ikke på, man kan løse individuelt.)
Hvis du skifter skole, så kunne det måske være en god lejlighed til at udfordre dig selv og bruge noget af sommerferien på at tænke over, om der er noget, du har lyst til at gøre anderledes, når du starter på en frisk..?
Du skriver selv, at du er genert og ikke er så glad for store grupper. (Måske ser det ikke sådan ud, men der er faktisk mange mennesker, som har det sådan! Typisk lægger vi bare ikke så meget mærke til det, fordi "de udadvendte" personer ofte fylder meget, og fordi vores samfund har meget fokus på personer, der promoverer sig selv.) Så måske skulle du satse på at komme ind i fællesskabet via lidt mindre grupper..? Hvem ved, måske er der også andre, som godt kunne tænke sig at lave noget i mindre grupper eller to og to?
Er der mon en eller to fra din skole, som du kunne have lyst til at lære lidt bedre at kende..? Så kunne du måske kontakte dem (Fx via facebook?) og høre om de har tid og lyst til at ses en dag. Ville du mon turde det? 
Ellers kunne det måske være en ide at starte med at snakke med en af de søde rådgivere på BørneTelefonen (nummeret er 116 111)? (der også er for unge). BørneTelefonen kan nemlig være et godt sted at øve sig i at få snakket om nogle af de ting, man tumler med, og ofte bliver det lettere at lægge en plan, hvis man har haft mulighed for at vende sine tanker for andre... Desuden kan den være et godt sted at udfordre sin generthed på en tryg måde... (Hvad tænker du mon om den ide?)
For det skal jo ikke være sådan, at du hver anden dag angribes af selvmordstanker og tanker om, at du ikke er god nok! Du er god nok!!! Og jeg tror helt ærligt, at livet stadig har meget godt at byde på for dig. For sådan er det jo - livet består både af gode og svære stunder - også så også af en hel masse stunder derimellem. Nu har du haft en lang periode, hvor du har været i modvind. Den slags trætter en, så jeg tænker, du har brug for støtte så du ikke føler, du skal klare at komme videre på egen hånd.
Mange kærlige hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat