Brev

Kan ikke glemme forfærdelig tanke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år Det er lang tid du har gået med tankerne, følt dig alene og grædt dig i søvn. Så jeg synes det er rigtig godt, at du skriver herind.   Du spørger om jeg tænker det er en god idé at du taler med nogen om din tanke? Det synes jeg bestemt det er, måske du kan finde en voksen du er rigtig tryg ved, f.eks. en lærer eller måske en bedsteforælder, eller en anden som du synes vil være god at tale med?

Jeg synes også det er rart at høre, du har talt med din mor om tanken, det er en rigtig god start. Hvordan ville det mon være for dig at tale med din mor om tanken igen og hvad der vil hjælpe så tankerne forsvinder? Måske kan din mor eller din lærer hjælpe dig med lige at få en snak med skole psykologen?Jeg tænker, at skole psykologen kender til andre børn som har det på samme måde, og ved hvad man kan gøre for at hjælpe tankerne væk. Hvis der ikke er en psykolog på skolen, så kan du måske tale med sundhedsplejersken eller også kan din mor eller din lærer ringe til kommunen og bede om at tale med en skole psykolog. Det er gratis at tale med en skole psykolog. Vil det mon være en hjælp for dig, at I taler med en skole psykolog eller en sundhedsplejerske? Det er rigtig godt at du lever så godt du kan, uden at tænke for meget på tanken, selvom du fortæller den stadig er i baghovedet. Det lyder som om du er god til at finde noget der kan aflede dig fra dine tanker, f.eks. gå ned til dine forældre, om aftenen selvom du egentlig er gået i seng. Jeg bliver nysgerrig på, hvad der mon gør dig glad at lave. Hvad er det du gør nu, som holder din tanke i baghovedet og ikke får den til at forstyrre alt for meget? Er det mon noget du kan gøre mere af? Hvis du tænker, du har brug for eller lyst til det, så er du velkommen til at ringe eller sms'e ind til BørneTelefonen på 116111. Det er gratis og du behøver ikke at fortælle hvem du er. Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat