Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste vil begå selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

At din kæreste har fortalt dig om sine selvmordstanker viser, at du betyder utrolig meget for hende. Men det viser også, at hun har brug for hjælp. Ellers havde hun ikke fortalt det. Derfor må du tage en snak med hende, så hun ved, at du ikke kan "lade som ingenting". Det betyder ikke, at det er dig, der skal "hjælpe" alene - for det er det ikke. Men du kan måske hjælpe hende med at sørge for, at hun får hjælp. Det fortjener hun - og det fortjener du! 

I brevet skriver du, at du ikke kan få dig selv til at fortælle det til en voksen. Hvordan mon det kan være? Er det måske fordi, du er bange for, at hun vil blive sur på dig? Eller er det måske fordi, du er bange for, hvordan de voksne vil reagere? Lige meget hvad, så er det begge nogle reaktioner, som vil ændre sig. Måske bliver hun sur til at starte med, men bagefter er jeg slet ikke i tvivl om, at hun vil sætte stor pris på din hjælp. For den viser kun, at du ønsker, at hun har det godt! 

At have det så svært, at man føler, at man ikke hører til i verden, kræver hjælp. Det er ikke bare noget, som man kan ”fikse” alene. Det er ikke dig, der er ansvarlig for, at din kæreste får hjælp. Men du kan måske tage en snak med hende, hvor du fortæller, at du holder så meget af hende, at du er nødt til at sørge for, at hun fortæller det til en voksen. Du kan måske aftale med hende, at du hjælper hende med at sige det. Måske kan I sammen skrive et brev, som I enten kan give til hendes forældre, en lærer eller en anden voksen, som I tænker kunne være god at tale med. Hvad tænker du om den ide? 

Det gør også, at du ikke skal gå alene med den viden, som hun har givet dig - så ved du, at der er nogen andre, der passer på hende og sørger for, at hun får den hjælp, hun fortjener.

Husk, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for det. Måske det også kunne være en start for din kæreste? Her kan hun tale helt anonymt med en rådgiver.

De varmeste hilsner

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat