Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg vil mega meget dø

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du Jeg kan godt forstå, du er ked af det... Det må være voldsomt for dig at have mistet din mor på den barske måde. Jeg tænker, at du må savne din hende... (og måske er du rigtig vred på din far?)
Du skriver, at du kender din plejefamilie, men det må være svært for dig, når du ikke føler, de lytter. 
Jeg er glad for at høre, at du har en bedste veninde - måske kan du snakke lidt med hende, indtil du finder mod til at snakke med en voksen. Der er nogle børn, der har det rigtig godt med, at der bare er én, der ved, hvordan de har det - særligt når det er svært...
Er der mon en lærer på din skole, som du rigtig godt kan lide, som ville have tid til at snakke med dig en dag efter skole? Måske ville være rart for dig at få sagt højt, at du føler dig mobbet i skolen...? Og at du er ked af, du har mistet din mor. Det kan også være, du går til sport og har en sød træner/instruktør, som du godt kan lide. Eller har du mon et godt forhold til din venindes mor? Måske kan hun være den rigtige at snakke med...?
Har du mon nogle bedsteforældre eller en tante...? Måske kunne det være trygt, hvis du kunne snakke med en fra din familie (som også savner din mor?)? Kan du komme i tanke om en voksen, som ville være rar at snakke med? En som vil lytte til dig og tage sig tid...? Måske kan du vise den voksne dit brev, som du har skrevet her til... Så ved den hun/han lidt om din tanker.
Jeg ved ikke, om du kender BørneTelefonen? Men jeg vil fortælle dig, at der sidder nogle rigtig søde rådgivere, som du kan ringe til på tlf. 116 111. De vil sikkert spørge lidt mere til din situation og hvilke voksne, du kender... Hvad synes du om den mulighed? 
Det kan også være, du har det bedre med at skrive...? Så måske det kunne være rart at skrive til BørneChatten - her kan du - hvis du har lyst - kopiere dit brev og mit svar ind, så rådgiveren kan se, hvad vi har 'talt' om. Det kan også være, du synes, det er rart at skulle forklare dine oplevelser med nye ord. 
Jeg håber, du finder ud af, hvem du tror, der kan hjælpe dig bedst...
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat