Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil bare gerne dø

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev og godt, du skrev alt, hvad du havde i dig ned til os.

Det at have tanker om at løbe væk eller forsvinde fra jordens overflade, fordi man ikke tror, nogen vil savne en, er noget, mange unge vil kunne genkende, når alt føles svært og tungt.

Måske du også kender til følelsen af, at der ikke er nogen anden løsning? Sådan kan man nemlig godt komme til at tænke, når de svære følelser fylder. Men der er altid en anden løsning, og du kan godt få det bedre.

Det at være åben omkring sine tanker, er vigtigt for at få hjælp. Og at kunne det er meget stærkt. Det synes jeg, du er god til.

Du har allerede taget et stort første skridt ved at sætte ord på det og række ud efter hjælp hos os. Det må have krævet meget mod og styrke af dig.

Jeg håber, du kan finde samme mod og styrke frem til at fortælle det til en tæt på dig. Fordi de vil kunne hjælpe dig i hverdagen, og det fortjener du.

Du skriver, at du har gået hos en psykolog, som mente, at du ikke havde brug for ham mere. Men jeg fornemmer på dig, at du slet ikke er enig. Og det skal du skal holde fast i. For en psykolog kan jo også tage fejl. Og måske fik du heller ikke fortalt psykologen alt det, som du skriver i dette brev?

Hvem mon hjalp dig til at komme til psykolog i første omgang? Vil du kunne tale med ham eller hende igen og sige, at du gerne igen vil gå til psykolog?

Du fortæller også om dine forældre, og at du ikke føler, du er det barn, de elsker mest. Hvad får dig mon til at føle sådan?

Kunne du fortælle dem, hvordan du føler? Måske I så sammen kan finde ud af, hvordan den følelse er opstået?

Jeg håber også, du vil fortælle dem om dine selvmordstanker. Det er nemlig sådan, at dine forældre skal hjælpe dig. Hvis ikke de gør det, så har du ret til hjælp fra kommunen.

Hvis du har brug for det, vil vi gerne hjælpe dig med at få den hjælp. Hos os kan du nemlig få det, der hedder en bisidder. Det er en voksen, der er uddannet til at hjælpe børn og unge i kommunen.

Kommunen kan sørge for, at der er nogle, der passer på dig. Bisidderen er på din side, og vil hjælpe dig med at forstå det hele og blive hørt. Du kan læse mere om en bisidder her: Bisidder

Du skriver også, at din klasse betyder enormt meget for dig. Det får mig til at tænke, at der må være nogle kvaliteter i din klasse og måske nogle gode lærere og klassekammerater, som vil kunne støtte dig, hvis først de finder ud af, hvordan du egentlig har det.

Jeg vil derfor opfordre dig til at tage en snak med din klasselærer eller en anden lærer, som du kan lide. Kunne du have lyst til det?

Du har i dit brev meget fint fået sat ord på dine tanker. Jeg håber, at du fortsætter med at være åben og får talt med nogen, der kan hjælpe dig videre. Den åbenhed viser nemlig din styrke – hold fast i den.

Du er også altid velkommen til at ringe til os på nummeret 116 111, hvis du har brug for at komme ud med nogle følelser eller få flere idéer til, hvordan du kan få det bedre.

Vi er her for dig.

De varmeste hilsner,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat