Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan miste min veninde

Hej børnetelefon,

jeg har en veninde som snart ikke kan klare mere!! Hun bliver mobbet og har det hårdt derhjemme, hun er skilsmisse barn.

Der er bare så meget….. Hun har skrevet til mig at hun ikke kan klare mere, og hvordan jeg ville have det hvis jeg mistede hende. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!!! Jeg håber inderligt at i kan hjælpe mig!!

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Pige på 13 år 

Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret for din veninde. Det er en virkelig hård situation du og din veninde er i.

At din veninde skriver, at hun ikke kan klare mere er urovækkende. Du skal selvfølgelig ikke stå med ansvaret for dette. Derfor skal du gå til dine forældre og fortælle det, som du skriver om i brevet. Hvis din veninde går på samme skole som dig, skal du tale med en lærer. Det er også en mulighed at skrive til en lærer. Måske dine forældre også kan gøre det

Sammen vil I kunne snakke om, hvad I kan gøre for at hjælpe din veninde på bedste måde, afhængigt af hvad der er blevet gjort i forvejen og hvor alvorligt det er. Måske I skal gå til din venindes forældre? Eller måske er det bedst tage kontakt til skolen, hurtigst muligt - for der er mange ting, som skolen skal og kan hjælpe med. 

Jeg kan forstå at du vil gøre alt for din veninde og det skal du have ros for.  Men det er vigtigt at du forstår, at du ikke skal stå med dette ansvar på dine skuldre. En gang imellem skal de voksne træde ind og tage over, og denne situation er en af de gange. Det håber jeg, at du hjælper din veninde ved at lade voksne tage ansvaret for, at hun får det godt igen. Du er jo stadig hendes veninde og kan tale og være sammen med hende.

 Håber mit svar har hjulpet dig,

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat