Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tusind tak for dit brev. Det er så godt at du skriver til os, for der siger du netop, at dine selvmordstanker ikke skal fylde det hele, og at du vil have noget hjælp til at få det bedre. Det er så utrolig stærkt.

Det lyder som om, at du har været udsat for mange voldsomme ting gennem dit liv, som slet ikke er ok skete. At blive slået og misbrugt er ikke noget nogen fortjener, og du skal vide, at intet af det du fortæller mig var din egen skyld. Du har ikke gjort noget galt, og du gør det helt rigtige ved at sige fra overfor det, der er sket for dig, og søge hjælp til at få det bedre. De er voksne og de ved, at der er forkert og ulovligt det, som de gjorde mod dig. Du er et barn, og det er aldrig din skyld, at de voksne gør det i mod dig. Det håber jeg, at du ved.

Du skal vide, at der er hjælp at hente der hvor du er. Jeg er ikke sikker, men det lyder som om, at du ikke bor hjemme, men et sted, hvor der er andre voksne, du kan tale med. Det er faktisk de voksnes ansvar at hjælpe dig til at få det bedre. Og du kan tale med dem. De er måske opmærksomme på det, efter dit selvmordsforsøg. Men du kan fortælle dem, at du vil have hjælp til at få de tanker til at gå væk. Hvad I beslutter at gøre, kan være forskellige ting. Det kunne fx være en mulighed at tage til lægen, og evt. få en henvisning til samtaler med en psykolog. Det kan også være, at de kender til nogle grupper for unge, der har oplevet noget lignende, hvor du kan gå og møde nye mennesker.

Det kan også være, at du tænker på noget andet, du tror kan hjælpe. Så skal du bare sige det. Du har ret til at være glad, og de voksne skal hjælpe dig med det.   

Du kan også fortælle om din far. Jeg ved ikke hvad ordningen er med ham lige nu, men hvis du siger, at du rigtig gerne vil se ham en gang imellem, så kan det godt være at du kan få lov til det. Jeg ved ikke om det er en god idé at se ham, men det lyder som om, at du har nogle gode følelser omkring ham. Du kan måske starte med at vise de voksne dit brev til BørneTelefonen, og så kan I tale sammen ud fra det.

Du kan også altid ringe til en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111 og tale det igennem. 

Jeg synes det er så flot at du rækker ud efter råd til, hvordan du kan komme over de tanker, der fylder så meget lige nu. Hold fast i den styrke, og brug den til at få talt med de voksne der hvor du er. Så håber jeg, at I sammen kan sætte gang i nogle ting, der kan hjælpe dig videre. 

Alt det bedste til dig

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat