Brev

Jeg kan ikke mer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig kære.

Hvor er det bare godt, at du skriver herind til os på BørneTelefonen. Jeg er bestemt ikke ligeglad med dig. Jeg vil nu forsøge, at hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan få det bare lidt bedre.

Lad os starte med, at tage fat på det som du selv nævner med, at du har svært ved nogle fag henne på skolen. Det er jo ikke sådan, at man skal have 7,  10 og 12-taller i hvert fag. Men det er rart at der er nogle fag, hvor man føler at man er god. Så jeg forstår godt, at du føler som du gør nu. Men du kan få hjælp til dine lektier og til de fag, som du føler er svære. Du kan bede din lære om, at forklare dig hvorfor, at du får 00 og 02 – så du derfor ved hvilke ting, som du først og fremmest kan øve dig i, for at blive bedre.

Dine forældre ved måske ikke rigtigt, hvordan at de skal hjælpe dig bedst muligt med din skole. Og derfor siger de måske “at du skal tage dig sammen”. Men det er de voksnes ansvar – både dine forældres og også dine lærere på skolen – at hjælpe dig, så du kan få en god skoledag. Det er ofte sådan, at hvis man ikke er glad det ene sted – som for eksempel henne på ens skole – så er det også svært, at være glad andre steder som eksempelvis derhjemme.

På mange skoler er der gratis lektiecafeer, hvor man kan få hjælp af en anden lærer til sine lektier og til sine afleveringer. Det ville måske være rart for dig med denne hjælp, så du ikke skal sidde alene og kæmpe? Så vil du også opdage at der er andre end dig, som skal kæmpe lidt for ekstra for karaktererne. Det kan være rart at finde ud af, at man ikke er alene.

Dine forældre kan også hjælpe dig med, at finde en hjælpelærer eller en mentor, som kan komme hjem til dig selv og hjælpe dig efter skoletid. Der er andre børn og unge, som oplever at sådanne former for lektiehjælp giver dem mulighed for at blive bedre til deres lektier og afleveringer.

Hvis lektierne bliver nemmere for dig med tiden, vil du måske også få mere tid til at lave de ting, som du holder af at lave i dit liv. Det kan gøre en rigtig glad, at have tid til at dyrke sport, at male eller måske at være sammen med sine venner? Så det er vigtigt at du også laver de ting, som du kan lide.

For mig lyder det som om, at dine forældre måske godt ved, at du har det svært. Men ved de mon hvor trist du føler dig? Og at du har selvmordstanker? Det er vigtigt, at du fortæller dine forældre om de tanker. For tankerne må ikke fylde så meget, at du “ønsker at forsvinde” som nu. Du kan måske skrive dine tanker ned i et brev, som dine forældre kan læse? Det kan nogle gange være nemmere end at sige det højt. Du kan for eksempel vise dem dette brev som du har sendt her til os på BørneTelefonen? For i dette brev er du virkelig god til at fortælle hvor trist, at du føler dig.

Hvis dine forældre ikke rigtigt ved hvordan at de skal hjælpe dig, kan de kontakte en psykolog, som kan hjælpe dig videre. De er også meget velkomne til at ringe herind til os på vores ForældreTelefon på telefon nummer 35 55 55 57. Der vil sidde en rådgiver klar med gode råd til dem.

Du kan selv få flere gode råd og støtte ved at ringe ind til Headspace, hvor der vil sidde voksne klar til at lytte til dig og dine tanker. Du finder deres kontakt oplysninger ved at klikke på dette link HER.

Jeg håber meget, at du har mod på at få delt dine tanker med din forældre eller en voksen. For mig lyder det som om, at hvis du får en bedre oplevelse og lidt bedre støtte i skolen – så vil du generelt opleve at blive mere glad. Har du samme fornemmelse?

Du har udvist stort mod ved at skrive dine tanker ned og sende dem til mig. Det mod skal du bruge til at få søgt hjælp hos en voksen omkring dig. Du er også velkommen til at snakke mere med os på 116 111.

Kærlige tanker fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat