Brev

Jeg giver op!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg har så meget respekt for, at du har valgt at skrive herind – især fordi jeg ved, at det har krævet rigtig meget af dig. Når man har det så svært med sig selv, som du skriver, skal man have hjælp. Det er med andre ord ikke muligt at hjælpe sig selv. Derfor må du ikke give og. Du skal i stedet for bede om hjælp.. også selvom jeg godt ved, at det er svært. 

I dit brev nævner du ikke dine forældre. Derfor får jeg lyst til at spørge dig, om de måske ved, at du har det svært? Måske har de spurgt ind til dig? Det kan også være, at du har været god til at ”virke glad”, selvom det slet ikke er sandheden, så måske ved de slet ikke, at du har brug for deres hjælp?

Når man er nået dertil, hvor du er, kan man ikke længere holde til at spille skuespil – det gør simpelthen så ondt. Jeg ved fra andre unge, at det indimellem kan være lettere at fortælle ”sandheden”, hvis man skriver den ned. Måske kunne du prøve at skrive et brev, hvor du forklarer, hvordan du har det. Hvis det er for svært at gøre igen, kan du sagtens vise det brev, som du har sendt herind. Her gør du det nemlig virkelig klart, at du har brug for de voksnes hjælp. Hvem vil du mon vise brevet til, som den første voksen eller en ven/veninde, der kan støtte dig i at få hjælp?

I brevet nævner du også ”nogle søde voksne”, som desværre ikke længere arbejder på din skole. Mon der er en anden, som du kunne snakke med i stedet? Du kan også give/vise brevet til en voksen fra skolen, fx din klasselærer. Så er det lærerens ansvar at sørge for, at du får hjælp til at få det godt. Mange unge kan have rigtig stor gavn af at tale med en professionel, fx en psykolog, hvis man "tænker dårligt" om sig selv. Så kan man nemlig lære at holde af sig selv, og du er lige så meget værd og dejlig, som resten af dine klassekammerater og alle de andre mennesker, som er omkring dig. 

Jeg håber så meget, at du tør bede om hjælp igen - ligesom det modige brev, som du har skrevet herind. Næste skridt er at vise det til nogle voksen, der er omkring dig, så de kan hjælpe.. 

Du er også altid meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen på 116111. 

De allervarmeste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat