Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er træt af at leve

Jeg er en pige på 11 år og jeg har haft det virkelig svært her for tiden. Jeg har tit selvmords tanker og jeg er bare træt af at leve.

Jeg føler mig ikke glad og jeg hader at være sammen med andre fordi jeg konstant er bange. Jeg tror måske jeg har angst??? Hvis læreren spørg mig om noget i timen får jeg svært ved at trække vejret og jeg kan ikke tænke klart. Jeg føler bare at alle dømmer mig for hvor dum og grim jeg er….

Jeg har også helt mistet appetitten. Jeg kigger bare på alle de her flotte tynde piger og så vil jeg gerne være som dem. Jeg kaster tit min mad op eller sulter mig selv. Jeg prøver at holde mig under 600 kalorier om dagen. Jeg hader bare mig slev.

Jeg føler også at jeg ikke har nogen at snakke med. Min (tidligre) bedste ven taler dårligt om mig bag min ryg og hver gang jeg spørger hende om hun vil være sammen siger hun at hun ikke kan og så er hun bare sammen med en anden.
Jeg har det bare rigtig svært….

Der er så meget mere jeg gerne vil ud med men jeg prøvede at gøre det kort.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Du virker til at være en stærk og modig person, for du skriver ind til os. Du viser også mod, når du spørger din veninde – mange gange – om hun vil være sammen. Det er sejt af dig. Det er en styrke i dig, som du kan bruge, når du skal have hjælp til at få det bedre. Hvor får du mon de mange kræfter fra?

Jeg kan se på dit brev, at du ikke har det godt lige nu. Du skriver: ‘Der er så meget mere jeg gerne vil ud med men jeg prøvede at gøre det kort…’. Jeg tænker på, hvad det mon kan handle om?

Måske har du lyst til at fortælle mere om de ting? Du kan ringe ind til os på tlf. 116 111 og tale med os om det. Måske kan vi sammen få nogle ideer, der kan hjælpe dig.

I din alder begynder der at ske rigtig mange ting. Hvis man har problemer, kan de blive forstærket af alt det, der sker i ens udvikling.

BørneTelefonen får mange henvendelser fra personer på din alder.  De føler, at andre hele tiden dømmer dem. Mange føler at ungdomsårene, er en usikker tid, fordi man helst vil ligne alle de andre – og så alligevel ikke. Ens krop ændrer sig, og det sker på forskellige tidspunkter, alt efter hvem man er.

Du bliver derfor tvunget til at lære dig selv at kende igen og igen, og du skal finde frem til, hvordan du er dig selv – og ikke lade andre bestemme, hvem man skal være. Det er vildt svært, og jeg kan godt forstå, at det kan virke uoverskueligt. Måske kan du genkende nogle af de tanker og følelser?

Der kan også ske rigtig meget med ens venskaber og relationer til ens forældre. Nogle føler ofte, at der ikke er nogen som helst, der forstår én – eller ser én.

Humøret går op og ned. Og for nogle er humørsvingningerne små, mens de for andre kan være ret så voldsomme. Måske er det noget af det, du oplever?

På BørneTelefonen opfordrer vi til, at du deler dine tanker med nogen. Har du mon talt med dine forældre, om hvor skidt du har det? Hvis du ikke føler, at du kan tale med dine forældre, har du måske lærer, som du er tryg ved? Eller en moster, tante eller mormor?

Du kan også vise den voksne, som du fortæller det til, dit brev og vores svar. Måske føles det lettere for dig, når du ikke selv skal starte samtalen?

Mange unge har fået gode samtaler i  http://HeadspaceDe kan måske også give dig ideer, så du får det bedre.

Hvis det kan være en hjælp for dig, så er du som sagt også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen. Her kan vi støtte dig og tale mere om, hvad du kan gøre. Du er også altid velkommen til at kontakte til os igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat