Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke lyst til at leve, men har et fantastisk liv?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Hvor er det godt at du skriver ind. Du skriver, at du for ca 5 uger siden var ude for noget, der var rigtig svært, men at det nu er afsluttet.

Selvom noget er afsluttet, så kan det stadig have sat sine spor i dig. Måske har oplevelsen været voldsom, eller fået dig til at tvivle på dig selv? 

Jeg ved ikke hvad, der er sket. Men jeg kan høre, at det fylder rigtig meget hos dig. Det er en oplevelse, som ikke er afsluttet for dig og den giver dig nogle følelser, du har brug for hjælp til at komme af med.

At skære i dig selv, kan måske føles som en hjælp for en kort tid. Men du har brug for en anden og bedre hjælp og jeg kan fornemme, at det er noget du også er klar over.

Man kan sagtens være omgivet af tætte og nære venner, have en god familie osv., men stadig føle sig alene. Måske du går rundt med en følelse af, at ingen vil kunne forstå det, du går med? Eller måske ved du ikke helt selv, hvad det er for en følelse, der gør ondt? Og så kan det føles svært, at skulle forklare det til andre?

Uanset hvordan du oplever det, så har du taget et stort skridt ved at skrive herind. Det er det første skridt på vejen til at få det bedre. Og det er godt, at du har gjort det så hurtigt efter, at du har fået det svært.

Det er rigtig vigtigt, at du får sagt det til en voksen. Selvom du måske tror, at han/hun ikke vil forstå, så er jeg sikker på, at den person du vælger, nok skal forstå og lytte. Sammen kan I finde ud af, hvordan du bedst kommer videre, og får hjælp og støtte.

Den voksne kunne være en fra din efterskole – måske din kontaktlærer? Eller en tidligere lærer fra din folkeskole?
Det kunne også være en fra din familie? Det lyder til, at du har det godt med dine forældre. Jeg forestiller mig, at de vil være forstående, lyttende og gøre hvad de kan, for at hjælpe dig igennem.  

Det er helt op til dig, hvem du vælger. Men det er vigtigt, at du får det sagt til nogen, for du skal ikke stå alene i sådan en situation.

Hvis det viser sig, at det er vanskeligt at sige højt til nogen, så kan du vise dem, brevet du skrev til os og svaret her.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til os på sms eller chat, hvis du vil snakke lidt mere med en fra BørneTelefonen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen
 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat