Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal der ske?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Det lyder til, at det er rigtig vanskeligt at være dig for tiden.  Uanset hvad baggrunden er for, at du ikke ser din mor, tænker jeg at du måske alligevel føler savn til hende? Er det mon noget, du kunne tænke dig blev anderledes og er der noget du selv ville kunne gøre for at genoptage kontakten? Det kan også være, at du kan mærke, at hun slet ikke skal være i dit liv lige nu. Hvis du har det sådan, er det både naturligt og forståeligt, men det betyder ikke, at man ikke nogle gange kan savne eller ønske at tingene havde været anderledes.

Det er godt, at du har nogle rigtig gode venner. Det fortæller mig, at du er et menneske som andre ser som en værdi i deres liv. Med andre ord, har du helt sikkert en masse at byde på og ville mangle i mange menneskers liv, hvis du ikke var her. Gad vide om du mon fortæller dine venner, hvordan du går og har det? Der er måske også nogle af dem, hvis forældre er sure, er blevet skilt eller hvor det er vanskeligt at bo hjemme af den ene eller anden årsag. Måske har de også ideer til, hvad man kan gøre. Man kan føle sig meget alene med sine problemer, men selvom ingen familier er ens, er det ofte sådan, at andre vil kunne genkende nogle af de tanker, skuffelser, frustrationer og bekymringer, man kan gå og bære rundt på. Hvis du har mod på det, synes jeg, at du skal tale med en af dine gode venner om hvad der rører sig i dig. Det kan også være, at det er rarere at tale med en voksen – for eksempel en lærer, en fodboldtræner, bedsteforælder, en faster eller en helt anden som du kan snakke lidt med og som du ved vil være lydhør. Under alle omstændigheder, er det i hvert fald vigtigt ikke at gå med selvmordstanker alene. Det er meget alvorligt og ofte har man brug for andres hjælp til at få det bedre.

Det lyder som om din far og dig har det vanskeligt - kører skævt af hinanden? Det er meget almindelig med gnidninger mellem forældre og teenagere, men det kan være rigtig hårdt, hvis man ikke føler sig holdt af og forstået. Jeg tænker, at du skal forsøge at tale med din far om hvordan du oplever det og alt det der fylder inden i dig. Jeg ved det kan være svært, men måske kan det hjælpe at vise dit brev og mit svar og på den måde tage hul på snakken. Det kan være rigtig godt at finde et tidspunkt, hvor det bare er jer to med god tid og hvor planen er at finde ud af, hvordan I skal gøre tingene fremover. Man kan tit komme til at skændes, når der er noget som ikke går så godt og derfor er vil det være godt, at man aftaler, at man ikke må afbryde og du skriver de ting, som er vigtige for dig, at I får talt om. Det kan være følelser, aftaler om praktiske ting og hvornår og hvem, der skal gøre det - og måske også lave aftaler om, at I to laver noget rart sammen - en gang om ugen, måneden eller hvad der er godt for jer.   

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat