Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad fejler jeg??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt høre at der sker nogle ting i dit liv, som gør at det ikke må være særlig nemt i øjeblikket. Mon det er den konstante bekymring over alting, der gør at du har været ved at få en spiseforstyrrelse eller en depression, samt har/har haft selvmordstanker? – eller er der måske sket noget i dit liv (dine venner og familie), som gør at du bekymrer dig meget?

Jeg kan godt forstå, hvis du bliver bange for, om der er noget galt med dig, når du oplever disse ting. Det, at du har skrevet herind, er første skridt på vejen til at få det bedre. Har du fortalt til andre hvordan du har det? Jeg tænker på om, du har snakket med din mor, din far eller måske en lærer om det? Det kan tit hjælpe bare at sige ting højt – det må nemlig være både utrygt og måske lidt ensomt at gå rundt med tankerne selv. Det er også vigtigt, at du fortæller dine bekymringer til en voksen, så du kan få hjælp til at få det bedre. Hvad tænker du om det? Hvis det er svært at finde ud af, hvordan du skal sige det, kan du evt. vise det brev, du sendte herind og mit svar. Du kan også foreslå et tidspunkt, hvor der er tid og ro til at snakke om, hvordan du har det.

Jeg ved fra andre, at de tit er bekymrede for, hvad deres forældre vil sige. Jeg ved dog også, at langt de fleste oplever, at deres forældre tog dem seriøst og prøvede at hjælpe dem, også selvom de måske til at starte med måske var blevet kede af det eller frustrerede. Jeg håber derfor, du vil fortælle din mor eller far (eller en lærer) om, hvordan du har det. Din mor eller far vil kunne tage med dig til læge. Her vil du kunne få at vide, om du fejler noget, og din læge vil vide, om der er behov for at du snakker med f.eks. en psykolog eller en psykiater.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og at du vil kontakte os igen, hvis du har brug for det. Jeg ønsker dig alt godt med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat