Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP MIG!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 14 år”.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Hvor lyder det til, at du er havnet i en svær periode i dit liv, hvor mange ting er svære, og vejen ud synes virkelig lang. Det er rigtig flot, at du til trods for alle de ting, der fylder, alligevel har overskud til at skrive til os i BørneBrevkassen.

Når jeg læser dit brev tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at du finder en voksen at snakke med. En du kan snakke fortroligt med, en som du har tillid til, og en som lytter til dig… Du står i en meget svær situation lige nu, og den er der ingen, der kan/ skal klare alene.

Jeg synes helt sikkert, at du skal have hjælp til at få øje på mulighederne og løsninger…for de er derude et sted. Men når man står midt i det, kan det være rigtig svært at få øje på det selv… Har du mon noget i dit netværk, som kan bruges som støtte..? Jeg tænker, at det måske kunne være din klasselærer, en anden lærer på skolen, som du har tillid til f.eks. en AKT-lærer (en lærer, som arbejder med elevernes trivsel og som er ekstra uddannet til at snakke med børn) eller måske en sød moster…? (Jeg ved godt at du sikkert snart har juleferie, når du får svaret her- men måske kan du lige nå at få fat på en af dem og fortælle, at du har brug for at få snakket...)

Jeg tænker også, at nogle af de ting, som du har været udsat for med din ex-kæreste kræver, at du får snakket med en professionel som f.eks. en psykolog. Alle skoler har en skolepsykolog tilknyttet, så måske netop derfor, kunne det være en idé at bruge en af skolens lærere som fortrolig… (Så kunne læreren nemlig hjælpe dig med at formidle kontakt, hvis du har brug for det.) 

Der er ingen tvivl om, at det du står i er en samling af mange problemer, som nu har hobet sig op og blevet til noget massivt som fylder for meget for dig alene… Men husk på, at vi alle har ret til et liv med glæde og smil…også dig… Livet er fyldt med op og nedture, og i de mørke perioder kan det være svært at se lys forude…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat