Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Jeg har brug for hjælp fordi jeg har lige mistet min bedste ven (min hest) og hvis jeg ik for noget hjælp inden for 1 uge dræber jeg
mig selv

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 10-årige pige

Jeg kan virkelig godt forstå, at du er ked af det. Men selvom du er slået ud, har du alligevel rakt ud efter hjælp og støtte ved at skrive til BørneTelefonen. Det er rigtig godt, og jeg vil forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan.

Du skriver, at du lige har mistet din hest, som også er din bedste ven. Jeg ved, at det kan være forbundet med stor sorg, at miste sin hest. Netop fordi den kan være den ven, man fortæller alle sine hemligheder og bekymringer til. Jeg ved det jo ikke, men måske er det sådan, du har haft det med din hest?

Jeg ved også, at mange knytter sig meget til deres dyr, og derfor kan det gøre frygtelig ondt, når dyret ikke er der længere. Nogle gange kan man desværre også opleve, at andre ikke helt forstår ens sorg, måske siger de endda: “Det er jo bare et dyr.”

Jeg ved ikke om det er sådan for dig, det håber jeg ikke. Og selvom du skriver, at din hest var din bedste ven, spekulerer jeg nu på, om du alligevel ikke også har en menneske ven?

Jeg spørger, fordi jeg tænker at det vil være en rigtig god idé, hvis du kan fortælle en anden om, hvordan du har det. Få sagt hvor ked af det du er, og hvor meget du savner din hest. Min erfaring er i hvert fald at det er en god idé at tale med nogen. Få det sagt højt, det plejer at hjælpe på det hele. Hvad tænker du mon om det?

Kunne du mon tale med en af dine forældre? Jeg vil tro at de kan mærke på dig, at du er ked af det.
Eller måske kender du nogen gennem din ridning, som kan forstå, hvordan du har det? Hvad tænker du om det? Det er i hvert fald vigtigt at du får talt med nogen.

Det kan også være, at der er en lærer i skolen, som du er særlig tryg ved og som du kan tale med?
De fleste lærere er vant til at tale med børn om alt muligt, også når man er ked af, at have mistet sin hest. Var det mon en idé?

Der er ingen der kan tage din sorg væk, det skal man heller ikke. Men du skal dele sorgen med nogen, så bliver det nemmere at leve med, som tiden går.

Jeg håber, du kan bruge mit svar? Hvis du stadig har brug for at tale med nogen, kan du også ringe til BørneTelefonen på tlf. 116111 og tale med en voksen. Du har været handlekraftig, da du skrev brevet, den handlekraft skal du bruge til at tale med dine forældre, en lærer eller en anden som vil lytte. Jeg tror på du kan og jeg sender dig varme tanker.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat