Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du har fundet på at skrive til os, for jeg forstår godt, at du har brug for hjælp.

Du fortæller, at du er blevet mobbet i skolen og har været cutter. Du føler dig deprimeret og har ikke lyst til at leve mere. Derfor er jeg også rigtig glad for, at du har skrevet til os, for det viser, at der er en side af dig, som stadigvæk gerne vil leve og have hjælp til at få det bedre.

Det er helt naturligt, at du har brug for nogle voksne, som kan hjælpe dig. Du fortæller, at din mor fandt dig i badeværelset, da du lå og græd. Ved hun mon godt, hvordan du har det? Kunne du mon fortælle hende om det? Eller kender du nogle andre voksne, som du kunne starte med at fortælle det? Det kunne være din lærer på skolen eller måske sundhedsplejersken. Uanset hvem du går til, vil de kunne hjælpe dig med at få kontakt med nogle, som du kan have nogle samtaler med. Det kunne være en psykolog på PPR, men det kan også være, at sundhedsplejersken på skolen kunne være god at snakke med, eller at hun kan henvise dig til nogle andre i den kommune, hvor du bor. Hvis du synes, at det er for svært at fortælle om, kan du evt. vise dem det brev, du har skrevet og mit svar.
Jeg håber meget, at du vil gå videre med det.
Mange kærlige hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat