Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hader mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder som om, der er mange ting, der fylder hos dig lige nu, og det er rigtig flot, at du skriver herind for at at få hjælp. 

Jeg bliver bekymret for dig, når du skriver om dine selvmordstanker og din spiseforstyrrelse, og at du har cuttet. Jeg tænker på, om du mon har fået hjælp til eller får hjælp til at håndtere de ting? Det er vigtigt, at man ikke går med så store ting alene. Der er hjælp at få, og det er vigtigt at dele sine problemer med nogle voksne, man har tillid til. Er der mon sådanne voksne, du kunne tale med? Det kan fx være dine forældre, en lærer, en moster, en nabo eller en helt anden. Det kan måske også være skolepsykologen eller sundhedsplejersken på din skole. Kunne det være en mulighed?

Det er helt naturligt, at man, særligt i din alder, sammenligner sig selv med andre fx i forhold til vægt. Det skal man dog passe lidt på med, for vi er allesammen født forskellige, og det er ikke alle, der er skabt til at være supertynde. Måske skal man også tænke på, at udseendet ikke betyder alt? Jeg tænker, at det er meget vigtigere, hvordan man er som person, og at man fokuserer på sine gode sider. Hvad er du fx god til? Du skriver, at du var en af de klogeste i din gamle klasse, og i dette brev har du været rigtig god til at skrive om, hvordan du har det. Der er helt sikkert også en masse andre ting, du er god til. Måske er du en god veninde, god til at tegne, synge, spille guitar eller noget helt andet?

I forhold til at du savner din gamle skole, tænker jeg, at det er vigtigt, at du snakker med dine forældre om, hvordan du har det. Måske kan du vise dem dit fine brev? Det lyder som om, dine forældre har flyttet dig til den anden skole for at gøre det bedste for dig. Derfor tænker jeg, at de også vil lytte til dig, hvis du fortæller dem, at du ikke er glad for den nye skole. Som jeg læser det, er det fordi, niveauet er for højt, og fordi du savner dine gamle venner. Er det mon rigtigt forstået?

Jeg tror også, at det vil være en god ide at snakke lidt mere med dine forældre omkring din konfirmation. Har I mon snakket sammen om, hvordan din konfirmation skal foregå, og hvad dine ønsker og forventninger er? Du skriver, at du ikke kan lide opmærksomheden. Det synes jeg er vigtigt at få fortalt dine forældre. Måske kan I holde en lille fest uden alt for mange gæster eller i hvert fald sammen finde en måde at fejre dagen på, som du har det godt med. Det er jo dig, der skal fejres, så det er vigtigt, at du får en god dag. Kunne det mon være en mulighed?

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig alt det bedste.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat