Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gutting & Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år, tak for dit brev om "Cutting og selvmord".

Dit brev tyder på, at du har haft en hård tid med mange negative tanker. Men det er rigtig godt, at du har fundet styrke og er kommet til at ønske at droppe selvmordstankerne og få dine tanker over på noget andet!

Du skriver, at du har fået hjælp, men du synes ikke det virker. Hvad er det for en slags hjælp? Er det fra dine forældre, en bedsteveninde eller en psykolog?

Jeg gætter på, at det er dine forældre, der har sørget for noget hjælp, efter at de har opdaget, at du har taget piller og skåret i din arm? Men er de også klar over dine triste tanker? Jeg tænker, det måske vil hjælpe dig, hvis du kan fortælle dem om disse tanker - og også, at den hjælp, du har fået indtil nu ikke rigtig har hjulpet... Så kunne I måske snakke om, hvad der mere kunne hjælpe dig.

Men jeg tror også, at det kunne være en stor hjælp for dig at snakke med en rådgiver på BørneTelefonen, dels om tankerne og dels om muligheder for yderligere hjælp. Du kan ringe gratis til 116 111 eller skrive til BørneChatten, og du behøver ikke fortælle hvem du er.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat