Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gider ikke leve mere..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år. 

Det er rigtig fint, at du griber det sidste håb, du kan få øje på. Du er 17 år, og kan se tilbage på et lorteliv indtil nu. Det er hårde odds, men tro mig -  hvis du er indstillet på at kæmpe for dig selv, vil der også være et bedre liv til dig. 

Du skriver det ikke direkte, men jeg forestiller mig, at dit problem først og fremmest er ensomhed. Og at det er ensomheden, der i dine svære øjeblikke giver dig selvmordstanker. Ensomhed er du desværre ikke alene om. Det er en velkendt følelse hos flere unge, og den forstærkes ofte af de digitale medier, hvor kun successerne bliver nævnt. På Facebook ser du f.eks. aldrig nogen, der har haft en lorteferie eller som fortæller, at de ingen venner har. Det kan godt give et yderligere skub til ensomhedsfølelsen, fordi man får en fornemmelse af, at man er den eneste unge i verden, der ingen venner har.  Mon du kan genkende det?

Jeg vil foreslå, at dit næste skridt bliver at kontakte Headspace. Det er en anonym og gratis rådgivning for unge, der er i samme situation som dig. Du kan ringe, chatte, maile eller tage personlig kontakt med dem. De har rådgivninger i 15 byer i landet. Jeg er sikker på, at Headspace er en rigtig god mulighed for dig til at komme videre i dit liv. Prøv fx at gå ind via dette link: http://www.headspace.dk/temaer/ensomhed. Jeg håber du vil overveje dette.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat