Brev

Forvirret??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E

Det lyder til, at du har mange forskellige tanker, som flyver rundt i hovedet og kroppen på dig lige nu. Er det mon rigtigt? Tak for dit brev. Det er smadder sejt og godt af dig at skrive herind, for nogle gange kan der være så mange ting, der fylder, at man skal have hjælp fra andre.

Det er derfor også det mit brev vil handle om. Jeg håber, at det kan være med til at hjælpe på situationen. Brevet er delt op i to dele, for at gøre det mere overskueligt for dig at læse.

Flytning og hvad andre tænker om én

Der kan være mange forskellige følelser, når man skal flytte - altså, at man både tænker, at det er godt og lidt ærgerligt, at man skal flytte. Nogle gange kan det, at man skal flytte også være med til, at man får en ny start, hvor du for eksempel kan lære nogle nye at kende og få nye veninder, så du ikke længere skal føle dig ensom. Hvad tænker du mon om det?

Du skriver selv, at du er genert. Når du skal flytte vil du komme ud i situationer, hvor du skal lære nye mennesker at kende. For nogen kan det være en hjælp at have tænkt over, hvad man kan tale med andre om. Så hvis man så bliver genert eller nervøs i situationen, så kan man sige det man på forhånd har tænkt over, at man vil sige. Vil det mon være en hjælp for dig? Gad vide, hvor langt væk du skal flytte? Måske er der mulighed for stadig at holde kontakt med de to drenge, du er forelsket i eller nogle andre, som du gerne vil holde kontakten med?

Nogle gange kan man være bange for, hvad andre mon tænker om én. Det kan også være sådan, at man nogle gange er mere kritisk overfor sig selv og hvordan man ser ud end andre er. Derfor kan man få en masse bange tanker om, hvad der kan ske og hvad andre mon tænker.Jeg ved ikke, om du kender til det eller oplever det helt anderledes? Måske vil det være en hjælp for dig at begynde at skrive dagbog. Det kan være en måde, hvor du kan komme ud med dine tanker og det kan være med til at give overblik og måske være med til, at du ser tingene på en anden måde. Hvad tænker du om det?

Du er god nok præcis som du er. Vi er alle forskellige, både i den måde vi ser ud på og den måde vi tackler livet. Vi har alle noget vi kan være stolte over ved os selv, det kan være en god ide at øve sig i at se de ting man er glad for ved sig selv, måske du også kan skrive nogle af disse i din dagbog. Ud fra dit brev kan jeg allerede læse du er sej og modig. Det kræver mod at skrive til os, håber du vil bruge dette mod til at komme videre.

Tristhed og tanker om selvmord

Mon der skete noget i 2. klasse der gjorde, at du pludselig blev så ked af det? Jeg kan godt forstå, at du gerne vil være en frisk og glad pige – og det lyder som en vigtig værdi for dig. Nogle gange kan der være så mange ting, der fylder, så man kan have svært ved på en måde ”at se klart” og at komme ud af ’ked-af-det-heden’. Har du mon oplevet det eller har du det helt anderledes? Når man er ked af det og også har tanker om selvmord, så er det SÅ vigtigt, at man får hjælp fra andre. Der er nemlig ting, som man ikke kan eller skal klare selv, men hvor man har brug for andre, så det hele kan blive anderledes. Det kan nemlig godt blive anderledes.

En mulighed er, at du taler med dine forældre om, hvordan du har det. De kan hjælpe dig med, hvad der kan gøres, så det bliver anderledes. Det kan også for nogen være rart at få sat ord på alle ens følelser og tanker og komme ud med det til andre, som kan støtte en. Hvad tænker du om det? Hvis du ikke vil tale med dine forældre om det, så er en mulighed, at du taler med andre voksne i din familie, måske en bedstemor, moster eller måske en lærer? Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal få det sagt til dine forældre, så er en mulighed at vise dem det her brev. Så kan de læse om alle de tanker og følelser du har. Er det mon en mulighed for dig?

Det kan være godt at få luft og være aktiv, når man er trist og ked af det. At få rørt sig, kan være med til at gøre en i bedre humør og det kan også være et rum, hvor man kan få vendt tankerne. Det kunne for eksempel være at gå en tur, cykle eller gå til sport. Giver det mon mening for dig?

Du er velkommen til at ringe til BørneTelefonen, hvis du har behov for at tale videre om det – det kan nogle gange være rart at tale med nogen om det, som ikke kender én. Nummeret er 116 111 og du vil være helt anonym – dvs., at vi ikke ved, hvem du er, når du ringer herind.

Nogle gange kan man bare have så mange ting, som fylder og det kan være svært at rumme det hele. Det er super godt, at du har skrevet herind om alle de ting, som fylder for dig, for det er nemlig vigtigt at komme ud med det og få hjælp.

Du har vist mod og åbenhed ved at skrive herind. Jeg tænker, at du både kan bruge modet og åbenheden til at få hjælp fra nogen tæt på dig.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat