Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirrede pige som har brug for hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du har skrevet til os, for jeg kan godt forstå, at du synes, du har brug for hjælp, når du føler dig alene hver dag, føler dig trist og tænker på selvmord. Jeg bliver bekymret for dig, når du skriver, at du tænker på, hvordan du kan begå selvmord. Men jeg er også glad for, at du også har en side af dig, som gerne vil leve og have hjælp til at få det bedre. Jeg tænker, at det er den side af dig, som har fået dig til at skrive til os.
Det giver mig god mening, når du fortæller om din mor og de problemer, du oplever i dit hjem. Jeg tænker, om det kunne være en medvirkende årsag til, at du har det dårligt med dig selv... Jeg forstår godt, at du er bekymret for din mor, og det får dig til at skåne hende, men hvis det betyder, at du ikke får hjælp, synes jeg ikke, at det er så godt. Måske har din mor ikke overskud til at hjælpe dig i øjeblikket, men jeg tænker, at der nok må være andre voksne omkring dig, som kan hjælpe dig videre.

Du fortæller om en pædagog i ungdomsskolen, som kontaktede dine forældre, da du havde cuttet dig. Er det mon en, du vil kunne snakke med? Det jeg tænker kunne være godt for dig er, hvis du kunne få hjælp til at komme i kontakt med nogle gode voksne, som du kan snakke med. Det kunne være en fra PPR ( pædagogisk psykologisk rådgivning). Det kan din pædagog henvise til, men det kan din lærer også. Du kan også gå ind til skolens sundhedsplejerske og snakke med hende om det. Hvis det er svært for dig at sige det, du har fortalt os, kunne du vise dem dit brev og mit svar.
Du er også meget velkommen til at starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 for at tale mere direkte med en rådgiver. Så kan I sammen finde frem til, hvem der bedst vil kunne hjælpe dig. Du kan også sende en SMS til 116 111 eller logge på UngeChatten, hvis det i første omgang føles lettere at skrive om det. Vi er i hvert fald klar til at lytte til dig og hjælpe dig, så du kan komme af med de tunge tanker og få det bedre.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat