Brev

ER DER FORKERT AF MIG?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige,

Tak for dit brev. Jeg er glad for at du skriver til BørneTelefonen, når du er ked af det og i tvivl.

Du skriver, at du har en depression, og at du er meget ked af det for tiden. Du oplever, at din mor ikke helt forstår hvor dårligt du har det, og ikke rigtig hører hvad du siger til hende.

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært, når du ikke synes du kan få din mor i tale – for selvfølgelig vil du gerne have hendes hjælp og støtte, når du er ked af det. Og du skal helt klart have hjælp til at få det bedre!

De fleste forældre vil gøre alt for at hjælpe deres barn, hvis de ved at han eller hun har det dårligt. Men nogle gange ved de det måske ikke, eller de har svært ved at vide hvordan de skal hjælpe.

Jeg tænker på, om du kunne gøre et forsøg mere på at snakke med din mor om hvordan du har det, og at du gerne vil have hjælp til at komme til lægen?

Du skriver at du giver din mor hints, som hun ikke reagerer på. Måske fortsår hun simpelthen ikke dine hentydninger? Måske er du nødt til at være mere direkte og tydelig?

Kunne du måske skrive et brev til hende, hvor du skriver hvordan du har det og måske nogle af de ting du gerne vil have hjælp til? Det kan nogle gange være nemmere at skrive end at fortælle om det, og jeg kan se af brevet du har skrevet herind, at du er god til at formulere dig. Måske du endda kan vise mor dit brev til os og mit svar?

Hvis ikke du synes du kan gå til din mor eller at du oplever, at hun fortsat ikke hører efter, så tænker jeg at du skal gå til en anden voksen, som du kender og stoler på. Kunne du tænke på hvem det kunne være? En lærer måske, eller en i din familie? På de fleste skoler, er der også en skolelæge/sundhedsplejerske, som du måske kunne overveje at tage en snak med?

Jeg ved det er meget svært at snakke med andre om at du er ked af det og behøver hjælp. Det er virkelig ikke nemt! Men du har vist mod og styrke ved at skrive her til BørneTelefonen, og jeg håber du kan finde det mod frem og snakke med en  voksen, så du kan få den hjælp du har brug for og fortjener.

Jeg håber at du meget snart får hjælp og får det bedre igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat