Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

en pige der virkelig har brug for hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Det er jo en kæmpe gave at have gode venner.

Især når man har det så dårligt, som du beskriver i dit brev. For så kan man få et lille fri-rum fra alle de svære ting, når man er sammen med en eller flere af dem.

Uanset hvor dårligt du har det, er du jo værdifuld for dine venner. Du betyder noget for dem. Det er rart at vide, når man er langt nede. Og måske ikke føler, at man er noget ‘værd’.

Det er godt, at du gør noget nu, for du skriver herind.

Jeg tænker på, om du har prøvet at kontakte Headspace? De er gode at tale med, og de har hjulpet mange unge. Det er anonymt og gratis – og du kan komme til flere samtaler!

Der kan jo ikke ske noget ved at prøve?…Måske kan du følges derhen med en af dine venner? Eller I kunne måske sammen kigge på deres hjemmeside?

Du kan også tage en tur til lægen. Lægen kan støtte dig i at få mere hjælp. For det er ikke rimeligt, at du har det sådan, som du beskriver. Vil du turde det? Du kan også vise dit brev til lægen – hvis det er nemmere.

Du kan også vise dit brev til din mor eller far. Jeg tror gerne de vil forstå, hvordan du egentlig har det. Nogle gange skal man være meget tydelig overfor de voksne.

Måske kan du vende tilbage til os, når du har prøvet disse ting. Så kan vi tale om, hvordan de har virket – og måske også få andre ideer til ting, du kan prøve.

Pas godt på dine venner – for de har også brug for dig i deres liv!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat