Brev

Dårligt selværd. Trist meget af tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig.

Det lyder ikke så rart, sådan som du har det lige nu. At du går rundt og hader dig selv mere og mere.

Jeg tænker på, om du har talt med nogen, du stoler på om dine tanker om dig selv? Måske en god ven eller veninde? Eller en voksen du snakker godt med?

Det må ikke være sjovt, at være så ked af det ofte. Er der noget du kan lide at lave, som du kan gøre når du får det sådan? En slags hobby måske? Måske sammen med nogen du kan lide at være sammen med?

At være ked af det og ikke rigtig vide ud eller ind, er en helt almindelig følelse, når man har din alder. Det er der rigtig mange andre børn, der også har oplevet. Noget der måske kan hjælpe, er at lave nogle små øvelser hver dag som styrker dit selvværd. Du kan finde nogle ideer til hvordan her: Selvværdsøvelser

Hvis du ikke allerede har gjort det, vil jeg også opfordre dig til, at snakke med nogle voksne om hvordan du har det. Måske en lærer. Det er rigtig vigtigt, at du ikke går rundt med tunge tanker og følelser alene.

Derfor kan det være rigtig godt at tale med nogle om det. Det kan også give en rar følelse, når man har fortalt det, til en man stoler på.

Hvis du har lyst, kan du også ringe til os på BørneTelefonen 116111 og få en anonym snak.

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt videre, med hvad du skal gøre, så du ikke skal gå og være så ked af det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Hvordan du fortæller om noget svært

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

Her kan du se en film med seks råd om, hvordan man fortæller noget svært. Du kan også få hjælp til at bygge et brev, hvis du hellere vil starte med at skrive det.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bisidder fra BørneTelefonen

Du har ret til en bisidder, hvis du skal til møde i kommunen, Familieretshuset eller Kriminalitetsnævnet
Læs mere

Gratis psykologhjælp – oversigt

Tilbyder din kommune gratis psykologhjælp til unge?
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat