Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når man ønsker noget skal forandres handler det om, at vove at tage de små nye første skridt. Dit brev til BørneTelefonen er måske dit første skridt til at få det bedre. Det kræver mod at bede om hjælp. Jeg tænker derfor, at du er en modig pige, der indeholder alt det der skal til for at få det bedre. 

At have nogen af tale med om hvordan man har det er rigtig vigtigt. Det lyder som om din gamle kæreste har været en god støtte lige på det tidspunkt, hvor han var en stor del af dit liv. 

Måske har han hjulpet dig med, at få taget hul på noget af det, der gør ondt indeni? Det er noget helt særlig at have haft den oplevelse og jeg tænker, at du nok vil elske ham på en måde, også selvom han har såret dig.

Du har vist, at du kan åbne dig op for et andet menneske og tør fortælle om hvordan du har det. Den evne kan du bruge, når du skal have hjælp fra andre end din gamle kæreste. Jeg tænker, om der mon er nogen andre i dit liv som du kan snakke lidt med om hvordan du har det? 

Du nævner at dig og dine forældre skændes meget. Gør I stadig det eller ville du have lyst til at fortælle dem om hvordan du har det - og at du cutter?

Hvis du ikke har lyst til at tale med nogen du kender endnu er der en forening, der hedder Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Her har de også gratis rådgivning og ved en masse om hvordan man hjælper børn og unge, der har spiseforstyrrelser og selvskade. 

På deres hjemmeside er der mange gode historier der viser, at det er muligt at få det bedre - og at du ikke er alene!

Her er linket til deres hjemmeside http://www.lmsos.dk/

Jeg håber, du har mod på, at tage de næste skridt og kontakte nogen, der kan hjælpe dig. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat