Brev

Bliver jeg homo?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Nej, man bliver ikke bare homoseksuel af at være sammen med en af samme køn. Homoseksualitet siger derimod noget, hvem det er, man føler sig tiltrukket af – både følelsesmæssigt og seksuelt. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere her.  Måske det kan gøre dig lidt klogere på forskellige seksualiteter.

Desværre kan du ikke ændre på det, der er sket, men du kan sørge for, at du kommer godt videre. Derfor tror jeg. det er vigtigt for dig, at du får sagt fra over for den anden. Du må skrive til ham, at du ikke har lyst til at ses igen. Måske du også kan skrive, at du har brug for, at han ikke kontakter dig igen. På den måde viser du den anden, at du ikke er interesseret. Måske det kan hjælpe dig med at “parkere” sexoplevelsen?! Selvskade hjælper ikke, men gør derimod at oplevelsen kan komme til at fylde meget mere end den behøver, så det er ikke “løsningen”.

Noget andet, der måske kan hjælpe, er, at du får talt om det – enten med en ven, veninde eller måske ved at ringe/skrive herind til BørneTelefonen. At tale om vores oplevelser kan nemlig også gøre, at det er lettere at komme videre.. det er i hvert fald et forsøg værd, hvis du har mod på det.

Jeg håber, at du kan forene dig med, at det ikke var din hensigt at være sammen med drengen, men at det skete. Ligesom du kunne have fortrudt at være sammen med en pige.

Jeg håber, du kan bruge mit svar? Husk, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111 og få en snak, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat