Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg mon?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige

Hvor er det godt du skriver; vi hører tit fra børn/unge der har spørgsmål om deres seksualitet så du er bestemte ikke alene med dine tanker.

Jeg kan godt forstå, at du har valgt at skrive til os med alle de tanker, du går med. Jeg vil prøve at hjælpe dig med dem, så godt jeg kan.

Først vil jeg lige sige at jeg er virkelige glad for at høre at din familie og bedste venner har valgt at respektere dig som nonbinær, hvor er det modigt af dig at komme ud selv om du var nervøs.

Du fortæller om en ny interesse i homoseksuelle par selv om du ikke ønsker at værre en dreng. Det er helt normalt at udforske sin seksualitet og tænde på noget, man ikke selv kan udføre. Det er fx ikke usædvanligt for drenge/mænd at finde lesbisk par interessante.

Det er selvfølgelig ikke godt at disse tanker gør at du har det dårligt. Jeg synes du skal prøve at nyde de historier og fortællinger du kan lide. Fokuser på det de giver dig og husk på det er ok at have sine seksuelle fantasier.

Du beskriver også en følelse af at du ikke bliver tiltrukket af folk i dine omgivelser før du kender deres personlighed.  Det er kun dig der kan vide hvad din seksualitet er.  Ud fra din beskrivelse tænker jeg du kan overvej at læse om demiseksualitet. Det handler om hvordan du bliver tiltrukket og ikke hvem så du kan godt være pandemiseksuel. Håber det måske kan hjælp dig.

Det kan være rart at tænke på, at en del mennesker oplever, at seksualiteten kan ændre sig hele livet. Nogle vil derfor sige, at det er forkert én gang for alle at identificere og lægge sig fast på en bestemt seksualitet.  Man er egentligt heller ikke tvunget til at ‘melde ud’ og oplyse andre, om hvilke seksuelle følelser, man bliver ramt af.

Du kender måske allerede organisationen – men her kan du læse mere: LGBT+Danmark

For at besvare dit spørgsmål om ens hjerne er et rod som teenager. Så vil jeg sige ,at det er en tid fyldt med ændringer ens krop, tanker, følelser. Alt ændres og det er en tid hvor man skal finde sig selv. Du er allerede godt i gange og du tør stille de store spørgsmål til dig selv (og andre) det er sejt. Så det er helt normalt at være forvirret og skulle bruge lidt hjælp. Og husk at folk er meget kompliceret så det er ok at modsige sig selv en gang imellem.

I slutningen af dit brev fortæller at du på grund af din spiseforstyrrelse, ensomhed og depression har det meget svært, når du ikke har kontrol over ting. Jeg kan godt forstå, du ønsker at forstå dig selv, det er dog vigtigt at huske, at det er en proces der tager tid

Du uddyber ikke, hvad du gør for at få det bedre eller om du ønsker hjælp, men jeg vil lige give dig et råd med på vejen.

Overvej at få snakke med en voksen omkring dig fx dine forældre eller din læge. Det er vigtigt at der er en voksen, der kan hjælpe, da det ikke er problemer, du selv skal kæmpe med.

Jeg håber mit svar kan gøre dig mindre forvirret. Du har allerede vist mig at du er eftertænksom og modig, så bliv ved med at stille spørgsmål men sørg for at du har det godt i din søgning. Husk det er ok at være forvirret en gang imellem.

Hvis du mangler nogen at snakke med kan du prøve Privatsnak

Du er også velkommen til at ringe til os – også om natten. Vi sidder klar til en snak på telf.116111

Mange tak for den rare hilsen i slutningen af dit brev ,det er godt at høre, vi har kunne hjælp dig før og jeg er glad for at kunne hjælp dig med det her.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

 

 

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat