Brev

Voltægt.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kæreste pige

Der er ingen tvivl om at du er blevet voldtaget. Hvor må du have været bange. Det lyder voldsomt, det som du har været udsat for. Jeg kan også forstå, at du ikke har fortalt det til nogen? Det må være rigtig svært at gå alene med sådan en oplevelse indeni. Det skal du ikke. En voldtægt giver ikke kun mærker på kroppen, men også på sjælen. Mærkerne på kroppen forsvinder med tiden, men mærkerne du har fået på sjælen bliver, hvis du ikke får hjælp. Du skal have noget hjælp, søde pige. Dette må du ikke gå og gemme på indeni. Det er en af de hemmeligheder, som har brug for at blive brudt.

En anden grund er også at din nabo skal stoppes, så han ikke kan gøre det ved dig igen - eller måske gøre det mod nogen andre børn. Det er forbudt og ulovligt, det som han har gjort.

Vi vil meget gerne hjælpe dig og håber, at du vil kontakte os og fortælle, hvem du er. Du kan ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111. Hvis du ikke har lyst til at fortælle, hvad det handler om, men du gerne vil have hjælp, kan du bare fortælle rådgiveren, hvad dit brevs id-nummer er. Så kan rådgiveren finde ud af, hvad det handler om.

Hvis du alligevel ikke er helt klar til at fortælle, hvem du er, men har brug for nogen at tale med, så må du også meget gerne ringe eller skrive til BørneTelefonen. Du har altid lov til at være anonym, når du kontakter os - altså ikke fortælle hvem du er.

Hvis du ikke har lyst til noget af dette, så kan du måske tænke på, hvem som kunne være den bedste voksen, du kender, som du kunne fortælle det til. En voksen som høre, hvad du har været udsat for, skal hjælpe dig - og skal også sørge for at manden ikke kan komme til at gøre sådan noget mod nogen andre igen.

Jeg håber meget på, at du vil række ud efter noget af den hjælp, som jeg har fortalt dig om her.

De kærligste hilsner og store knus fra

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat