Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit modige og ærlige brev. Jeg vil lige oplyse dig om, at vi har udeladt selve beskrivelsen af den voldtægt, du har været udsat for, da dine oplevelser har været så voldsomme, at vi ikke vurderer at det er godt for dig eller de andre børn, der benytter brevkassen, at læse her.

Du har været udsat for voldtægt, en ekstremt grov form for voldtægt. Det er en meget grim oplevelse, som både er uacceptabel og ulovlig.

Der ud over har du også været udsat for et stort svigt fra den dreng, som du syntes at være blevet rigtig gode venner med. En ven er en, man stoler på, en man betror sig til og en man forventer vil behandle en godt. Det har den dreng, du mødte på campingpladsen, ikke vist sig som. Har du mon set ham og evt. talt med ham efter den oplevelse?

Det er rigtig godt, at du fortalte din mor, hvad der var sket, det er nemlig vigtigt, at du deler sådan en voldsom oplevelse med en voksen, så du ikke sidder helt alene med det. Du skriver, at hun er ligeglad, men også at hun har reageret ved at tale med en af de andre drenges mor, er det korrekt? Har du mon efterfølgende har talt mere med hende, så hun kan hjælpe dig med hvad man kan gøre for at du kommer videre i livet med sådan en skidt oplevelse?

Hvis ikke du føler, at din mor hjælper dig, så tænker jeg, at du skal tale med en anden, for jeg tænker som sagt, at det er alt for voldsomt at gå rundt med alene. Det kan være et andet familiemedlem, din lærer, en af dine veninders forældre, din læge eller en helt anden som du har tillid til. Det gode ved at dele det med en, der står dig nær, er at denne også bliver klar over, at du måske ikke har det så godt, og det vil de fleste forældre/voksne i nær relation som regel gøre rigtig meget for at ændre på. Men det vigtigste er dog at du deler det med en voksen.

Du kan også gå ind på denne hjemmeside: www.voldtaegt.dk. Der kan du få landsdækkende information om voldtægt. Der er samlet relevant viden og information for personer, der er blevet udsat for voldtægt eller forsøg på voldtægt. Man kan læse om seksuelle overgreb, almindelige reaktioner efter et overgreb og hvor man kan henvende sig og få hjælp.

En anden mulighed kunne være at få hjælp af nogen, som slet ikke kender dig..? Fx kunne du ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på på UngeChatten, hvor der sidder nogle dygtige rådgivere, der vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan gøre. De kan også hjælpe dig med at få kontaktet din kommune eller evt. meldt det til politiet, hvis du ønsker det.

Kærlig hilsen og held og lykke til dig fra BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat