Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Voldtaget af min fars lillebror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Dit brev er meget bekymrende, og det du har været udsat for er slet ikke ok. Du har kæmpet og gjort alt den modstand der var mulig da det skete, og det så stærkt gjort af dig. Du har været rigtig god til at fortælle, hvad du har været udsat for og de trusler som hænger over dig. Det er slet heller ikke i orden, at du trues med det.

Mon der er en voksen, som du har tillid til eller måske din søster, du kan tale med om det der er sket? En voksen, som kan hjælpe dig, så du kan få hjælp til de ting der er sket og din onkel og storebror kan stoppes, hurtigst muligt. En voksen kan være en lærer, en nabo, en pædagog eller en helt anden som du kender, og tænker vil være god til at lytte og hjælpe.

Det er også muligt at ringe til Center for overgreb på 35454085, her kan du snakke med en, om det der er sket og få rådgivning om, hvordan de kan hjælpe dig. Du kan også kigge på deres hjemmeside og læse mere her:  https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/julianemarie/center-for-seksuelle-overgreb/unge-og-voksne/Sider/Information-om-senere-hjaelp.aspx

BørneTelefonen vil også meget gerne hjælpe dig, og jeg synes du skal ringe eller sms’e direkte til os på BørneTelefonen 116111 eller logge på Chatten og tale med en rådgiver, så vi kan hjælpe dig med, hvordan du kan få hjælp. Det er gratis og du kan være helt anonym.

Mange kærlige hilsner og tanker fra

BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat