Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

voldtaget af en fremmed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år
Tak for dit brev, hvor du fortæller, at du har været udsat for voldtægt. Det må have været en rigtig modbydelig oplevelse.

Du skriver ikke, om du har fortalt det til andre end BørneBrevkassen. Men hvis ikke du har det, så vil jeg anbefale dig at gøre det. Jeg tror nemlig, det er meget vigtigt, at du ikke går og tumler med det her alene. 

Når du får svaret her, er der jo gået lang tid siden manden voldtog dig. Men det betyder ikke, at det er for sent at fortælle det til andre. Jeg ved ikke, hvem du bor sammen med, men jeg håber, at du kan fortælle det til en af dem derhjemme. Kan du mon det?

Hvis du af en eller anden grund ikke kan det, så vil jeg foreslå dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med rådgiveren. Så kan du fortælle rådgiveren om det, der skete (evt. ved at bede ham hende læse brevet til brevkassen, hvis det vil gøre det lettere for dig.) Og så kan I bagefter tale om, hvad du kan gøre, for at få noget hjælp.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

PS. Vi har læst hele dit brev, men har fjernet beskrivelsen af voldtægten. Det har vi gjort, fordi vi var bange for, at nogle yngre børn kunne blive meget bange, hvis de læste om, hvad manden gjorde ved dig.

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat